Fudbal

[ Izvor: Sportske.net ]

05. 04. 2022. 22:58 0

Liverpul nokautirao Benfiku: Žal u Lisabonu

Fudbaleri Liverpula rutinski su slavili protiv Benfike 3:1 u Lisabonu u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona i tako krupnim koracima zakoračili ka polufinalu ovog takmičenja. Liverpul je bio dominantan u prvom poluvremenu, ali je u nastavku meča usledio veliki pad, koji je Benfika kaznila sa samo jednim golom, ali je na kraju Luis Diaz dokusirio portugalske "Orlove".

Prvo uzbuđenje pred golom Benfike viđeno je u četvrtom minutu kada je Nabi Keita šutirao glavom na centaršut Endija Robertsona, ali je lopta otišla pored gola.

U osmom minutu Luis Diaz je uputio lukav pas ka saigračima, ali lopta je zamalo promakla najpre Maneu, a zatim i Salahu. Samo minut kasnije Egipćanin je iz teške pozicije pokušao da zatrese mreže, međutim lopta je otišla u korner.

U 12. minutu probali su Keita i Aleksander-Arnold, ali je golman Benfike u oba navrata bio siguran. Nedugo zatim oprobao se i Tijago Alkantara, ali je lopta otišla preko gola. Liverpul je do vođstva stigao u 17. minutu golom Ibrahima Konatea posle izvanrednog skoka glavom nakon centaršuta Robertsona iz kornera.

Nedugo zatim Keita je očajno reagovao i iz izgledne pozicije loše šutirao glavom. Benfika je u 23. minutu uzvratila preko Evertona, ali se fudbaler domaćin uplašio pa je loše reagovao, dok se na suprotnoj strani nije proslavio ni Diaz.

Domaći su u 33. minutu imali najbolju priliku kada je Nikolas Otamendi šutirao glavom posle kornera, ali mu je Mane dovoljno odmogao da pogodi okvir gola. To je na suprotnoj strani kaznio Mane na pas Diaza rutinski rešio situaciju za 2:0. Bila je to akcija koju je inicirao Aleksander-Arnold, koji je usposlio Diaza, a ovaj glavom spustio Maneu, kojem nije bilo teško da zatrese mrežu.

Benfika je u 49. minutu prepolovila prednost Liverpila nakon očajne reakcije Konatea i hladnokrvne egzekucije Nunjeza za veliku euforiju na stadionu i "vetar u leđa" domaćim igračima. Gol u ranoj fazi drugog poluvremena ohrabrio je igrače Benfike, koji su već u narednom napadu imalu dobru akciju, ali se ovaj put iz nje ništa ozbiljnije nije izrodilo.

U 55. minutu novi solidan napad Benfike i sve je bilo dobro do udarca glavom, koji nije ugrozio Alisona. Pet minuta kasnije Everton je raspalio po lopti, ali je Alison skinuo solidan udarac igrača Benfike. Jirgen Klop je reagovao na slabiji ulazak u nastavak igre svojih igrača uvođenjem Hendersona, Firmina i Žote. U 67. minutu viđena je (ne)sporna situacija pred golom Liverpula, ali je glavni sudija nije pokazao na penal nakon pada Nunjeza.

Kako je meč odmicao Liverpul je ipak uspeo da se konsoliduje i maksimalno otupi oštricu napada Benfike, zadržavajući minimalnu prednost, koja im garantuje nešto mirniji revanš za osam dana na "Enfildu". Kao kruna pred kraj meča, Liverpul je u 87. minutu zapečatio sudbinu Benfike rutinskom realizacijom Luisa Duiza, koji je u maniru vrsnog strelca lako zatresao mrežu, a golu je prethodila greška Otamendija.

Do kraja meča nije bilo promene rezultata, mada je Žota mogao da trijumf gostiju učini još ubedljivijoj, pa će Liverpul u pobedničkom tonu dočekati predstojeći derbi Premijer lige protiv Mančester sitija, dok za osam dana ne bi trebalo da imaju težak zadatak da na "Enfildu" odbrane stečeni kapital iz Lisabona.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati