Fudbal

Direktno.rs

25. 01. 2022. 22:03 4

Odakle Juventusu 75 miliona za Vlahovića?

Naš napadač Dušan Vlahović će u narednih 48 sati postati fudbaler Juventusa. Potpisaće za talijanskog velikana u koji stiže iz Fjorentine za čak 75 miliona evra, tze će postati najskuplji srpski fudbaler u istoriji.

Isti taj iznos Fjorentina je tražila od Arsenala, Njukasla, Totenhema i Atletika iz Madrida, ali niko od pomenutih klubova nije mogao da izdvoji toliki novac za Vlahovića. Juventus je očito ocenio da može, a italijanskoj javnosti nije najjasnije na temelju čega je donet taj sud.

Prema pisanju "Skaj sport Italije", Vlahović će sutra potpisati za Juventus, a ugovor će mu trajati do 2026. godine, a po njemu će naš napadač zarađivati sedam miliona evra godišnje. To znači da će ukupni posao sa odštetom i platom koštati Juventus oko 125 miliona evra.

Odakle Juventusu novac?

Neverovatno je da je Juventus uspeo da uloži ovoliki novac u Vlahovića nakon što je prošle sezone objavio minus od 210 miliona evra, a sezonu ranije minus od 90 miliona. Ipak, italijanski mediji daju i objašnjenje.

Ovaj posao Juventusa smatraju potezom kojim se želi sprečiti dugoročno veći gubitak za klub, do kog bi došlo kad bi Juventus propustio da osigura plasman u grupnu fazu Lige šampiona kroz prvenstvo.

Dogovor o plaćanju na rate?

Plasman u grupnu fazu i gotovo pa siguran ulazak u osminu finala kad je Juventus u pitanju klubu donosi 80 miliona evra zarade, a ne treba isključiti ni mogućnost da je dogovor sa Fjorentinom postignut tako da Juventus ne mora odmah da plati celu odštetu.

Klub iz Torina je ranije doveo Federika Kjezu upravo iz Fjorentine i Marka Lokatelija iz Sassuola u transferima koje će na rate otplaćivati tokom nekoliko godina. Moguće je da je i oko Vlahovića postignut sličan dogovor.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati