Fudbal

Direktno.rs

19. 01. 2022. 19:39 1

OD 2:0 DO 2:4 Portugalci opet kobni po "orlove"

Futsal reprezentacija Portugala je ponovo bila kobna za Srbiju. Slavili su Portugalci sa 4:2 posle velikog preokreta u meču prvog kola grupe A na Evropskom prvenstvu u Holandiji.

A počelo je sjajno za Srbiju. Već u drugom minutu oboren je Rakić. Sudije su pokazale na penal, koji je realizovao kapiten Marko Pršić.

Samo četiri minuta kasnije na semaforu je stajalo 2:0 za Srbiju. Stojčevskom je golman Souza odbranio zicer, ali je sve pratio Pršić i drugim golom na meču duplirao prednost. I posle toga je Srbija stala.

Aktuelni svetski šampioni su zaigrali mnogo bolje. Prvo je u 11. minutu Pauleta smanjio na 2:1, a meč je u potpuni egal sjajnim golom vratio Varela. Sa rezultatom 2:2 se otišlo na poluvreme.

U nastavku meča sa mnogo većom željom su igrali Portugalci. Konstatno su napadali. Delovalo je da je samo pitanje trenutka kada će potpuno preokrenuti meč. I to se dogodilo u 26. minutu, kada je Pako realizovao sjajno akciju.

Samo 40 sekundi kasnije sve je bilo rešeno. Žezus koristi grešku odbrane Srbije i time praktično stavlja tačku na pobedu. Do kraja meča Portugalci su sigurno čuvali veliku prednost, a mogli su i da je uvećaju da nije blistao golman Momčilović.

Treba reći da je Srbija u ovom meču bila hendikepirana, jer je nekoliko igrača izostalo zbog problema sa koronavirusom. Na megdan Portugalu izašlo je samo devet reprezentativaca.

Srbija će naredni meč u grupi odigrati u nedelju 23. januara protiv Ukrajine. U narednu fazu prolaze dve prvoplasirane reprezantacije. U grupi je još i domaćin turnira reprezentacija Holandije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati