Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Telegraf.rs ]

19. 01. 2022. 14:33 2

Degenek otišao iz Zvezde u Ameriku

Nekadašnji defanzivac Crvene zvezde Miloš Degenek karijeru nastavlja u SAD, u ekipi Kolumbusa iz Ohaja, koja se takmiči u Istočnoj konferenciji MLS lige. Degenek, inače slobodan igrač na tržištu, prihvatio je uslove i potpisaće dvogodišnji ugovor na osnovu koga će zaraditi preko milion dolara neto, plus bonuse koji su takođe uključeni u buduću saradnju kluba i igrača.

Preciznije, defanzivac će na godišnjem nivou inkasirati 550.000 dolara neto, dobiće bonuse za klupski i lični učinak, kao i pride budžet za iznajmljivanje stana - 25.000 dolara, automobila - 10.000 dolara, što je u Americi mahom uobijačena praksa.

Otkako se rastao sa Crvenzom zvezdom, kojoj je oprostio dugovanje od skoro 800.000 evra, Degenek je bio na meti nekolicine klubova. Imao je na stolu ponudu LASK iz Linca i Makabija iz Te Aviva, koji nisu zadovoljili njegova potraživanja, takođe i turske Adane, gde se u jednom trenutku umešao veliki broj agenata, što nije ništa novo za tržište u Turskoj, a pojedini su bili i iz "sive zone", pa je bilo i neprijatnih situacija po igrača.

Kolumbus je osnovan 1994. godine i važi za jednog od najtrofejnijih klubova u tamošnjoj MLS ligi sa, kako oni kažu "šest velikih trofeja". Osvajali su MLS Kup dva puta, potom "Supporters Shield" (u slobodnom prevodu "Navijački štit") tri puta i US Open Kup... Prošlu sezonu su okončali kao devetoplasirani tim istoka, što je rezultat ispod očekivanja, pa u narednoj nameravaju da se domognu plej-ofa.

Što se Degeneka tiče, stigao je u Zvezdu jula 2018. godine, bio je standardan u mandatu Vladana Milojevića, dok je u kod Dejana Stankovića nekoliko puta prošao faze "toplo-hladno", da bi u minulih nekoliko meseci pao u nemilost, a potom mu je nedavno poručeno da nije u planovima za prolečni deo sezone, što ga i navelo na prevremeni raskid prilikom koga se odrekao pozamašnog novca.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati