Fudbal

Direktno.rs

16. 01. 2022. 23:48 0

Real 12. put osvojio Superkup Španije

Fudbaleri Real Madrida osvajači su Superkupa Španije. Do trofeja su "kraljevići" stigli nakon što su u finalu savladali Bilbao sa 2:0.

Sjajnim golom Luke Modrića koji je odigrao još jedan dobar meč za kraljevski klub, Real je poveo u 38. minutu.

Atletik je u samom finišu prvog dela meča propustio stopostotnu priliku da dođe do izjednačenja. Oihan Sanset je loptu poslao tik pored stative.

Pobedu Madriđana potvrdio je sa bele tačke Karim Benzema u 52. minutu. Penalu je prethodilo igranje rukom Jerajia Alvareza u kaznenom prostoru i VAR provera situacije koja je to i potvrdila.

Nije se Atletik predavao i pokušavao je da dođe do bar jednog gola, pa se tako u dobroj šansi u 76. minutu našao Raul Garsija, ali je i njegov šut završio pored stative.

Igrao se 89. minut kada je, a potvrđeno je gledanjem snimka, Militao igrao rukom u kaznenom prostoru za šta je, pomalo neočekivano, dobio crveni karton, a Bilbao je dobio priliku da do gola dođe sa bele tačke.

Raul Garsija je pokušao da matira Tiba Kurtou, koji je na fantastičan način odbranio njegov udarac. Već je Kurtoa bio u padu, ali je uspeo da šutne loptu od svoje mreže.

Marselo je na teren ušao u igru u finišu meča i na vrhu Realove liste najtrofejnijih igrača izjednačio sa Fransiskom Gentom. Obojica su sa kraljevskim klubom podigla po 23 pehara.

U polufinalnim duelima Real je savladao Barselonu, a Atletik je bio bolji od Atletiko Madrida.

Ovo je treća godina da se Superkup Španije igra u formatu sa četiri ekipe, a Real drugi put osvaja trofej. Prošle godine osvajač Superkupa bio je ovogodišnji finalista Atletik Bilbao.

Realu je ovo ukupno 12. trofej Superkupa i sada je Barselona, koja je i dalje najtrofejnija, u prednosti za samo jedan trofej. Atletik Bilbao je sa tri osvojena trofeja, uz Deportivo la Korunju treća po broju pehara u ovom takmičenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati