Fudbal

M. Z.

12. 01. 2022. 22:59 0

Igra za trofej: Čelsi izbacio Totenhem iz Liga kupa

Fudbaleri Čelsija prvi su finalisti Liga kupa Engleske. Posle pobede nad Totenhemom kod kuće u prvom meču sa 2:0, "plavci" su dobili i revanš na strani sa 1:0 i duplim trijumfom izborili okršaj za trofej u kojem čekaju boljeg iz duela Liverpul - Arsenal.

Uz značajnu prednost je ekipa Tomasa Tuhela doputovala na stadion Totenhema, ali je u utakmicu ušla sa jasnom namerom da upiše još jednu pobedu.

Posle odlične prilike koju je propustio Romelu Lukaku u 12. minutu, ključan detalj dogodio se šest minuta kasnije. Na korner Mejsona Maunta, Antonio Ridiger je sjajno skočio u šesnaestercu i zakucao loptu u mrežu.

I u nastavku je Čelsi kontrolisao dešavanja, pa je dozvolio timu Antonija Kontea samo jednu pravu šansu. Nju je imao Emerson Rojal u 60. minutu, kad je dobro reagovao Kepa Arizabalaga.

Četiri minuta kasnije zatresla se mreža gostiju, posle udarca Lukasa Mure, ali gol nije priznat zbog ofsajd pozicije.

Totenhem je propustio šansu da plasmanom u finale dođe na korak do toliko čekanog trofeja. Čelsi će se na Vembliju boriti za ukupno šesti pehar u Liga kupu, prvi posle sedam godina.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Neuspešan skok

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati