Fudbal

Milan Zarić

05. 01. 2022. 13:38 0

Mesi osvojio Zlatnu loptu, ali ga nema u najboljem timu

Argentinski fudbaler Lionel Mesi dobio je Zlatnu loptu za 2021. godinu, proglašen je za najboljeg u minuloj godini ispred Roberta Levandovskog, ali se uprkos tome nije našao u idealnom timu po izboru "L'Ekipa".

Zlatna lopta je izazvala mnogo polemika, budući da se raspravljalo o tome da li je Mesi zaista zaslužio laskavo priznanje, te da li je Robert Levandovski, napadač Bajerna, oštećen.

Mesi je prošle godine osvojio Kopa Amerika sa Argentinom, ali na klupskom planu, pogotovo u drugom delu godine, nije briljirao. Kao da se još navikava na igranje u Pari Sen Žermenu, pa navijači još nisu videli najbolje od njega.

Bilo kako bilo, gledajući celu godinu Mesi je proglašen za najboljeg, međutim prvih dana 2022. godine viđena je, u najmanju ruku, nelogična odluka, pošto zvanično najbolji na svetu nije uvršen u idealnu postavu 2021. godine u izboru francuskog lista "L'Ekip".

Ovaj medij je sastavio najbolji tim u formaciji 4-4-2, u napadu su mesta bila rezervisana za Levandovskog i Benzemu, dok su po bočnim pozicijama De Brujne i, na Mesijevoj pozicij, Salah.

Zanimljivo je da u najboljem timu za 2021. godinu, pored Mesija, mesta nije bilo ni za Kristijana Ronalda, asa Mančester junajteda, ali i za Kilijana Mbapea, buduću zvezdu svetslog fudbala.

Uostalom, ovo je najbolji tim 2021. godine po izboru "L'Ekipa": Mendi (Čelsi, Senegal) - Aleksander-Arnold (Liverpul, Engleska), Dijaš (Mančester siti, Portugal), Markinjos (Pari Sen Žermen, Brazil), Ernandez (Milan, Francuska) - Kante (Čelsi, Francuska), Žoržinjo (Čelsi, Italija), Salah (Liverpul, Egipat), De Brujne (Mančester siti, Belgija) - Levandovski (Bajern, Poljska), Benzema (Real Madrid, Francuska).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati