Fudbal

[ Izvor: Mozzartsport ]

27. 11. 2021. 01:26 0

Finansijska policija u Juventusu! Pronevereno 50 miliona evra?

Finansijska policija upala je danas u prostorije Juventusa, zbog navodne pronevere 50.000.000 evra! Gazeta delo Sport izveštava da su predsednik Stare dame Andrea Anjeli, potpredsednik Pavel Nedved, bivši sportski direktor Fabio Paratiči i još troje čelnika kluba pod istragom zbog zbog navodnog lažnog finansijskog obračuna.

Italijanske vlasti posetile su kancelarije kluba, gde su pokupile dokumenta o transferima, fakture i finanskijske izveštaje, a istraga se odnosi na dobit od transfera igrača i menadžerskih naknada tokom sezona 2018/2019, 2019/2020. i 2020/2021.

Javno tužilaštvo otvorilo je dosije nakon istrage o slučajevima kapitalne dobiti u Seriji A, a pod posebnom lupom je transfer u kojem je obavljena razmena Miralema Pjanića i Artura Mela iz 2020. godine, piše Gazeta.

"Inspektori jedinice ekonomsko-finansijske policije u Torinu, dobili su istrukcije da pronađu dokumentaciju i druge korisne elemente koji se odnose na finansijske izveštaje kluba odobrene u godinama od 2019. do 2021. godine, a odnose se na kupovinu i prodaju prava na sportski učinak igrača i redovono sastavljanje finansijskih izveštaja. U ovom trenutku aktivnosti su usmerene na utvrđivanje krivčnog dela lažne komunijkacije kompanija i izdavanje faktura za nepostojeće transakcije, prema najvišem menadžmentu i rukovodiocima iz oblasti finansijskog i sportskog menadžmenta. Rasmaztraju se različite operacije transfera profesionalnih igrača i u sluge koje pružaju neki agentinti uključeni u relativne posrednike", stoji u zvaničnom saopštenju Javnog tužilaštva u Torinu.

U zvaničnom obaveštenju za javnost, navodi se i da je istraga počela u maju 2021. godine pod nazivom "Prisma", s namerom da se utvrdi da li su određena pravna lica imala koristi od konkretnih izvršenih krivičnih dela.

Podsetimo, Fabio Paratiči je julu ove godine postao sportski direktor londonskog totenhema, a istu funkciju u Juventusu obavljao je od jula 2010. do maja 2021. godine. Nedved je 2010. godine postao član uprave kluba, u kojem je prethodno završio karijeru, a na mesto potpredsednika postavljen je u oktobru 2015. godine. Andrea Anjeli je predsedničku poziciju preuzeo 19. maja 2010. godine, čime je postao četvrti član porodice Anjeli koji je vodio Juventus, posle svog oca, strica i dede.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati