Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

26. 11. 2021. 18:24 1

Tri scenarija za Zvezdu: Ovo su mogući rivali, u opticaju i Barsa

Crvena zvezda došla je do neviđene situacije pred završno kolo Lige Evrope, zahvaljujući trileru Midtjilanda i Brage. Može direktno u osminu finala, ali i u doigravanje, pa čak i da ispadne u Ligu konferencija, iako je prva na tabeli sa 10 bodova.

Već na žrebu je bilo jasno da Zvezdu čeka neizvesna grupa u kojoj nema atraktivnih ekipa, ali su nijanse i razlike u kvalitetu male.

Ipak, malo ko je slutio da će tim Dejana Stankovića u poslednje kolo ući kao prvi u grupi, ali uz mogućnost da ispadne u Ligu konferencija!

Zvezda ima 10 bodova, Braga devet, Midtjiland osam, samo je Ludogorec potpuno podbacio u grupi i ostao na jednom bodu, bez mogućnosti da bude barem treći i ode u trećerazredno evropsko takmičenje.

Zvezdi je i remi u poslednjem kolu na gostovanju Bragi dovoljan da garantuje prolaz, ali pobedom može da zapečati prvo mesto. U slučaju poraza i pobede Danaca u Bugarskoj, Zvezdu čeka selidba u Ligu konferencija.

Tri su scenarija i prvi je za Zvezdu najbolji, da direktno sa prvog mesta ode u osminu finala, što do sada nikada nije uspela.

U mandatu Vladana Milojevića, CSKA je bio prepreka u šesnaestini finala, prošle godine je Dejan Stanković imao herojski dvomeč sa Milanom koji je prošao dalje bez pobede, samo na osnovu gola u gostima (2:2 i 1:1).

Sada Stanković ima idealnu priliku da ostvari još jedan veliki uspeh u kratkoj trenerskoj karijeri, koja je već počela da privlači italijanske klubove poput Sampdorije.

U slučaju da se dalje prođe sa drugog mesta, Zvezdu čeka šesnaestina finala Lige Evrope, u kojoj se ukrštaju koplja sa trećeplasiranim timovima Lige šampiona.

Mesto su ovde ozvaničili već Borusija Dortmund, Šerif i Zenit, trećeplasirani su trenutno još Lajpcig, Milan, Benfika, Atalanta i Sevilja. Ipak, izdvaja se momenat da Barselonu u poslednjem kolu čeka moćni Bajern, a Benfika će ugostiti otpisani Dinamo Kijev, što bi moglo Katalonce da pošalje u Ligu Evrope!

U trećoj i najgoroj opciji, nije isključeno da Zvezda naleti u šesnaestini finala Lige konferencija na Totenhem ili Romu. Naime, trećeplasirani timovi Lige Evrope se ukrštaju sa drugoplasiranima iz trećeg takmičenja, te pozicije uz „pevce“ i „vučicu“ drže trenutno Makabi, Partizan, Randers, Slavija Prag, Slovan Bratislava, Karabag.

U svakom slučaju, odluka će pasti 9. decembra, kada Braga bude dočekala Zvezdu, a Ludogorec Midtjiland. Zvezda u ovom scenariju ne može samo na Partizan u šesnaestini finala zbog dirigovanja žreba.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati