Fudbal

Milan Zarić

23. 11. 2021. 22:54 0

Čelsi zgromio Juve, nula Barse i Benfike

Fudbaleri Čelsija napravili su veliki korak ka osvajanju prvog mesta u grupi H Lige šampiona, pošto su kod kuće razbili Juventus sa 4:0. Na taj način su se izjednačili sa "starom damom" (imaju po 12 bodova), ali "plavci" imaju bolju gol-razliku i međusobni skor. Barselona nije uspela da ostvari drugu pobedu otkako je došao Ćavi, pošto su kod kuće odigrali sa Benfikom (0:0), pa će poslednje kolo da odluči ko će u osminu finala - španski ili portugalski gigant.

Čelsi, aktuelni šampion Evrope, imao je veliki motiv na "Stamford Bridžu", pošto je po svaku cenu želeo da se revanšira Juventusu, te tako zasedne na prvo mesto, koje, barem na papiru, daje lakšeg rivala u osmini finala Lige šampiona.

I u tome su "plavci" i uspeli, budući da su u potpunosti nadigrali četu Masimilijana Alegrija i na kraju su izvojevali ubedljiv trijumf u duelu koji je sudio naš arbitar Srđan Jovanović.

Juventus je u prvom međusobnom duelu ove sezone slavio sa 1:0 golom Federike Kjeze, međutim Čelsi je večeras bio kudikamo ubedljiviji, budući da je mrežu "stare dame" tresao četiri puta, a da pritom nije primio gol.

Da se Juventus neće dobro provesti na "Stamford Bridžu", moglo je da se nasluti polovinom prvog poluvremena, tačnije u 25. minutu. Tada se najbolje u kaznenom prostoru gostiju našao Trevor Šaloba, koji je natrčao na odbijenu loptu i poslao ju je u rašlje gola torinskog tima.

Čelsi je i posle tog vodećeg gola nastavio da napada, ali su dobre šanse promašili Tijago Silva i Ris Džejms. Međutim, Džejms se za taj promašaj iskupio već u 56. minutu, kada je duplirao prednost domaćina. Primio je loptu engleski reprezentativac u kaznenom prostoru, lepo se namestio i savladao je golmana Ščešnog.

Tu se Čelsi nije zaustavio, već je samo dva minuta kasnije došao do ogromih 3:0. Sada je Hadson-Odoi bio taj koji je dobio loptu u kaznenom prostoru, te je i on bio neumoljiv i dodatno je produbio agoniju Juvea. Ni tu nije bio kraj goleadi, za šta je zaslužan Timo Verner, koji je u petom minutu sudijske nadoknade postavio konačnih 4:0.

"Plavci" su se ovim trijumfom izjednačili na prvom mestu sa Juventusom, ali su trenutno ispred na tabeli, budući da imaju bolju gol-razliku i međusobni skor. I ako u poslednjem kolu ne dozvole iznenađenje protiv Zenita, sa prvog mesta će u osminu finala.

Mnogo više uzbuđenja je večeras bilo na "Nou Kampu", gde Barselona nije uspela da dođe do pobede protiv Benfike i tako reše sve dileme oko prolaska u osminu finala.

Bili su bolji Katalonci tokom celog meča, imali su kudikamo više prilika, čak im je i poništen gol u finišu, međutim ništa im to nije vredelo, pošto je meč okončan najnepopularnijim rezultatom - 0:0.

Izabranici Ćavija Ernandeza su od samog starta zaigrali ofanzivno, rešeni da što pre daju gol i tako trasiraju put do pobede. Šanse su imali, međutim do mreže nisu mogli.

Tako su se u izglednim situacijama našli Demir u dva navrata, Alba i Gavi u prvom delu, međutim golman Benfike je sve branio. U drugom poluvremenu je pokušao i Frenki de Jong u 67. minutu, no i njegov udarac je Vlahodimos zaustavio.

A onda, u 84. minutu se zatrela mreža Benfike. Ronald Arauho je uspeo da matira Vlahodimosa, ali njegovo slavlje nije dugo trajalo, budući da mu je sudija poništio gol.

Barselona nije uspela da trijumfuje, ali je lako mogla da ostane i bez jednog boda. Jer, u 94. minutu je Haris Seferović imao kolosalnu priliku, međutim nije uspeo da matira Ter Štegena i tako uništi ionako lošu sezonu Katalonaca.

Kada je reč o ostalim mečevima, spektakl je viđen u Švajcarskoj, gde su Jang bojs i Atalanta u meču punom preokreta na kraju odigrali 3:3, pa će se u poslednjem kolu voditi žestoka borba ko će se Mančester junajtedu priključiti u osmini finala.

Lil je kod kuće savladao Salcburg sa 1:0, Sevilja je sa 2:0 pobedila Volfzburg, dok je Malme u sudijskoj nadoknadi ostao bez pobede protiv Zenita. Naime, vodili su Šveđani golom Riksa od 28. minuta, a posle asistencije Birmančevića, da bi bod Rusima doneo Rakitski sa penala u sudijskoj nadoknadi.

LIGA ŠAMPIONA, 5. KOLO

GRUPA E

Dinamo Kijev - Bajern 1:2 (0:2)
(Garmaš 70 - Levandovski 14, Koman 42)

Barselona - Benfika 0:0

GRUPA F

Viljareal - Mančester junajted 0:2 (0:0)
(Ronaldo 78, Sančo 90)

Jang bojs - Atalanta 3:3 (1:1)
(Sibačo 39, Sijero 80, Hefti 84 - Zapata 10, Palomino 51, Murijel 88)

GRUPA G

Lil - Salcburg 1:0 (1:0)
(David 31)

Sevilja - Volfzburg 2:0 (1:0)
(Žordan 13, Mir 90+7)

GRUPA H

Čelsi - Juventus 4:0 (1:0)
(Šaloba 25, Džejms 55, Hadson-Odoi 58, Verner 90+5)

Malme - Zenit 1:1 (1:0)
(Riks 28 - Rakitski 90+2 pen)

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati