Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

15. 11. 2021. 22:25 0

Tadić: Bilo bi lepo da u Kataru tešimo Mesija

Fudbaleri Srbije su večeras stigli u Beograd iz Lisabona, gde su u nedelju napravili podvig i pobedom protiv Portugala se direktno plasirali na Svetsko prvenstvo. "Orlovi" su posle meča tešili Kristijana Ronalda, koji je bio u suzama, a kapiten naše selekcije Dušan Tadić istakao je da "ne bi bilo loše da u Kataru teše Lionela Mesija".

Da podsetimo, Srbija je na prepunom "Lužu" savladala Portugal sa 2:1, a ključnu ulogu imao je Dušan Tadić. Kapiten "orlova" je postigao u 33. minutu gol za izjednačenje, da bi u 89. asistirao Aleksandru Mitroviću za pobedu.

- Jeste, to je ključno, ali ne treba zaboraviti ni stručni štab i sva ta velika imena koja su u stručnom štabu. Sada nam je nebitno protiv koga igramo, hoćemo protiv svih da dominiramo. U prošlosti smo mnogo razmišljali o drugima, zato je sada pala i velika ekipa napokon - rekao je Tadić na aerodromu "Nikola Tesla".

Istakao je da ga ne zanima previše to što je najbolji asistent kvalifikacija za Mundijal.

- Najbitnije je da pobeđujemo, da su momci srećni i zadovoljni. Asistencije su moj zaštitni znak, to je i način na koji ekipa igra. Kada ekipa igra dobro, onda je i svakom pojedincu lakše da dođe do izražaja - dodao je Tadić.

Nije krio zadovoljstvo ni time što je za igru Srbije osmišljen novi izraz - Piksizam, po selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju, a odgovorio je i na pitanje "da li bi posle Ronalda, bilo dobro da igrači uteše i Mesija na Mundijalu".

- Bilo bi lepo… Što veći protivnik, to je lepše - kratko je prokomentarisao Tadić.

Sa Brazilcima smo igrali na prošlom Mundijalu u Rusiji i Srbija je tada poražena sa 2:0, a upravo "karioke" su igrači u nedelju uveče priželjkivali posle Portugala.

Kapiten "orlova" kaže da je ekipa i pre tri godine bila dobra, ali napominje da je sada ofanzivnija.

- Drugačije je, i u ono vreme smo bili fenomenalni kao grupa i kolektiv, sada smo ofanzivniji. Najbitnije je da idemo na velika takmičenja, idemo na drugo uzastopno Svetsko prvenstvo, to mora da postane naš zaštitni znak - zaključio je Tadić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati