Fudbal

[ Izvor: Sportklub ]

13. 11. 2021. 17:02 0

Finska ostavila Bosance bez SP

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine izgubila je sve šanse da se domogne baraža za plasman na Svetsko prvenstvo 2022. u Kataru.

Zmajevi su u semom kolu grupe D, na prepunom „Bilinom polju“ u Zenici, izgubili od direktnog rivala za drugo mesto, selekcije Finske rezultatom 3:1 iako su više od poluvremena imali fudbalera više.

Bosancima, kao i Fincima, u poslednja dva kola bila su neophodna četiri boda kako bi se domogli druge pozicije, međutim, osim solidnog starta izabranici Ivajla peteva ništa više nisu uradili.

Domaći su u 11. minutu imali prvu šansu, ali Miralem Pjanić nije dobro šutirao posle lepe akcije po levoj strani i asistencije Seada Kolašinca. Ubrzo je zapterio i Smail Prevljak…

Prvu veliku priliku za goste nije realizovao Temu Puki u 22. minutu. Veliku grešku napravio je Siniša Seničanin, ali je napadaču Noriča zasmetao golman Ibrahim Šehić, a potom je defanzivac Partizana otklonio opasnost.

Sudija Majkl Oliver je u 23. minutu pokazao na belu tačku nakon što je lopta posle snažnog udarca u ruku pogodila Pjanića. Puki je preuzeo odgovornost, ali je Šehić odbranio njegov udarac. Snažni fudbaler je šutirao u levi ugao, međutim, čuvar mreže BiH je sjajno intervenisao.

Ipak, Finci su povelu u 29. minutu pogotkom Markusa Forsa na asistenciju Pukija, a velike zasluge imaju i defanzivni BiH koji su loše reagovali.

Gosti su u 37. minutu ostali sa desetoricom – crveni karton dobio je Juke Raitala posle starta s leđa nad Kolašincem, koji nije mogao da nastavi utakmicu zbog povrede zgloba.

Puki je u 47. imao veliku šansu posle još jedne loše reakcije defanzivne linije domaćeg tima, ali je sa 14 metara šutirao pored desne stative. Pokušao je Rade Krunić u 49. minutu, ali je šutirao direktno u Hradeckog.

U 51. minutu novi hladan tuš za navijače u Zenici. Eldar Čivić je nonšalantno reagovao, Finci su osvojili loptu, a Robin Lod je zakucao u mrežu Zmajeva posle asistencije Lea Vaisanena.

Napadala je domaće selekcija, bilo je nekoliko opasnih situacija pred golom Finaca, ali ne i promene rezultata…

U 66. minutu prilikom izlaska sa terena izviždan je Miralem Pjanić, bilo je i aplauza, ali oni su bili u manjini.

Samo tri minuta kasnije BiH je prepolovila prednost, a u centru pažnje su bili rezervisti – Amer Gojak je centrirao, a Luka Menalo na prvoj stativi zakucao loptu u gol.

U 73. minutu još jedna neverovatna greška domaćeg tima – Finci su izveli slobodan udarac, a Danijel O’Šonesi neometan, sa svega nekoliko metara, prosledio loptu iza Šehića za konačnih 1:3.

Selekcija BiH u poslednjem kolu (16.11) dočekuje Ukrajinu, dok Finci pred svojim navijačima igraju sa Francuskom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati