Fudbal

Milan Zarić

24. 10. 2021. 18:10 0

Realu "El klasiko", Barsa se kasno probudila

Fudbaleri Reala su rešili prvi ovosezonski "El klasiko" u svoju korist! U 10. kolu La Lige na "Nou Kampu" su savladali Barselonu sa 2:1 i golovima Davida Alabe i Lukasa Vaskeza probili su se na prvo mesto. Sa druge strane, Katalonci su samo ublažili poraz golom Serhija Aguera, pa posle ovog neuspeha sve dublje tonu, pa su posle neuspeha protiv ljutog rivala pali na osmo mesto.

Ovaj derbi Barselone i Reala bio je potpuno drugačiji od prethodnih, jer je prvi posle dužeg niza godina u njemu ne učestvuje Lionel Mesi, koji je uoči nove sezone prešao u Pari Sen Žermen.

Katalonci se trude da se naviknu na život posle Mesija, međutim za sada ne ide. Tek su sedmi na tabeli, a nisu se proslavili ni u prvom poluvremenu duela sa "kraljevićima", iako su šansi imali.

Kada je reč o samom meču, dugo nije bilo nekih bogzna kakvih uzbuđenja, pa se na prvi pokušaj čekalo do 21. minuta. Tada je u kazneni prostor Barselone ušao Vinisijus Žunior, pao je tražeći penal, međutim sudija nije ništa svirao.

Samo četiri minuta kasnije - velika šansa za domaće. Posle lepe akcije lopta je došla do Seržina Desta, koji se našao u šesanestercu, no loše je šutirao, pa je lopta otišla preko gola.

Taj promašaj je stigao na naplatu u 32. minutu, kada je Real iskoristio jedinu veliku šansu u prvom poluvremenu i došao do prednosti - 0:1. Davide Alaba se posle duplog pasa sa Rodrigom izborio za prostor, namestio se i udarcem sa distance doneo vođstvo "kraljevićima".

Barsa je pokušala da se oporavi od šoka do kraja poluvremena. Tako je samo tri minuta kasnije zapretio Pike, koji je šutirao glavom sa nekih 11 metara. Međutim, nije bio precizan, pa je lopta zamalo prohujala pokraj stative.

I to nije bilo sve, već su domaći u samom finišu prvog dela imali novu veliku šansu za gol. Sada je u odličnoj prilici bio Ansu Fati, mogao je da matira Kurtou, no klizeći start defanzivaca Reala u poslednjem trenutku su omela vunderkinda katalonskog tima.

Tako do kraja poluvremena nije bilo promena, pa je Ronald Kuman pokušao promenom već na pauzi da nešto promeni. Umesto Mingeze u igru je poslao Kutinja, nadajući se da će to doneti aduta više u napadu, međutim brazilski internacionalac u prvih 15-ak minuta nastavka nije preterano doprineo.

Očekivao se nalet Katalonaca u drugom poluvremenu, ali njega jednostavno nije bilo. Nije Kurtoa imao mnogo posla, ali je zato Real u 73. minutu mogao sve da reši. Dobio je veoma dobru loptu Federiko Valverde, probao je iz prve da dotuče Barsu, međutim nije dobro zahvatio loptu, pa je ona otišla van okvira gola.

Barsa je posle dužeg vremena zapretila u 85. minutu, kada je debitant u "El klasiku" Serhio Aguero ispratio centaršut, međutim njegov udarac je otišao preko gola.

Nije Barselona imala šanse u finišu, ali je zato Real dočekao priliku i u sudijskoj nadoknadi dotukao Barselonu. Igrao se četvrti minut sudijske nadoknade, kada je Lukas Vaskez bio u odličnoj situaciji, uspeo je da posle pasa Asensija nasamari Ter Štegena i defanzivce domaćih i da reši pitanje pobednika - 0:2.

Do kraja meča su domaći samo uspeli da ublaže poraz, pošto je Aguero pogodio u sedmom minutu sudijske nadoknade, ali je to slaba uteha za Katalonce, koji su posle ovog poraza pali na osmu poziciju u La Ligi. Sa druge strane, Real je skočio na prvo mesto, ali vredi napomenuti da je bodovna razlika između najvećih rivala pet bodova.

BARSELONA - REAL MADRID 1:2 (0:1)

Stadion: "Nou Kamp". Gledalaca: 86.422. Strelci: Aguero u 90+7. minutu za Barselonu, a Alaba u 32. i Vaskez u 90+4. za Real Madrid. Sudija: Hoze Sančez. Žuti kartoni: Pike (Barselona), Mendi (Real Madrid).

BARSELONA: Ter Štegen - Mingeza (od 46. Kutinjo), Pike, Garsija, Alba - Buskets, Gavi (od 85. L. de Jong), F. de Jong (od 77. Roberto) - Dest, Depaj, Fati (od 74. Aguero).

REAL MADRID: Kurtoa - Vaskez, Militao, Alaba, Mendi - Kazemiro, Modrić, Kros - Rodrigo (od 72. Valverde), Vinisijus (od 87. Asensio), Benzema.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati