Fudbal

Direktno.rs

24. 10. 2021. 12:38 0

Cirkus: Šerif zaradio milione, ali nema devizni račun!

Moldavski prvak Šerif iz Tiraspola pravi je hit ove sezone u Ligi šampiona. Ovaj tim je nedavno iznenadio najpre Šahtjor, a onda i Real u Madridu, pa je nakon dva kola imao dve pobede, iako su ga svi davno otpisali. U trećem meču protiv Intera doživeo je poraz, ali već je zaradio bogatstvo od nastupa u elitnom klupskom takmičenju.

Ovo je debitanska sezona za ovaj tim u Ligi šampiona. Trenutno su na 25 miliona evra zarađenog novca, što je praktično četvorogodišnji proračun kluba, koji je u kvalifikacijama izbacio Crvenu zvezdu i zagrebački Dinamo.

Ipak, problem im predstavlja to što nemaju dozvolu za otvaranje stranog deviznog računa na koji bi im UEFA uplatila novac. Problem je u tome što moldavske banke odbijaju da posluju s deviznim računima, pa je politički čelnik Pridnjestrovske regije, koja želi da postane nezavisna i da ima snažan uticaj od Rusije, Vadim Krasnoselski razgovarao s moldavskom premijerkom Natalijom Gavrilitom kako bi se rešio ovaj problem.

On je premijerki rekao kako je Šerif motor moldavskog fudbala i kako je trenutno najbolji ambasador ove zemlje u svetu, što je i zaista tačno, pa se nada da će biti izuzet od strane nacionalne politike i da će na kraju dobiti devizni račun.

Da stvar bude gora i teža po Šerif, regija iz koje dolazi ima svoju banku i valutu, koja nije priznata u celom svetu i preko nje Šerif ne može ostvariti nikakav priliv novca iz inostranstva.

Moldavija je od 2009. pod najstrožim nadzorom međunarodnih bankarskih institucija, nakon što je iz tri najveće banke u zemlji nestalo milijardu dolara, a ni nakon sedam godina istrage ništa nije rešeno.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati