Fudbal

[ Izvor: Sportske.net ]

23. 10. 2021. 22:44 0

Milan trijumfovao u Bolonji sa dva igrača više

U veoma zanimljivoj utakmici devetog kola italijanske Serije A, Milan je večeras kao gost savladao Bolonju rezultatom 4:2. Ovom pobedom Milan se bar na 24 sata vratio na čelo tabele sa 25 bodova, jednim više od Napolija koji u nedelju ima teško gostovanje ekipi Rome. Bolonja je pretrpela treći poraz od početka sezone i ostala je na devetom mestu sa 12 osvojenih bodova.

''Rosoneri'' su poveli u 16. minutu meča. Zlatan Ibrahimović je odlično uposlio Leaa na levoj strani, on je ušao u kazneni prostor i iskosa sa leve strane poslao precizan udarac za vođstvo od 1:0.

Samo četiri minuta kasnije, novi problem za ekipu Siniše Mihajlovića. Rade Krunić je prihvatio loptu ispred kaznenog prostora Bolonje, imao je otvoren put ka golmanu, ali ga je Soumaro oborio s leđa kao poslednji igrač odbrane i za sudiju Valerija nije bilo dileme - direktan crveni karton za defanzivca domaćeg tima.

Prednost je duplirao Davide Kalabrija u 35. minutu snažnim udarcem sa oko 15 metara pod prečku, kada je natrčao na jednu odbijenu loptu - 2:0 za Milan, što je bio i rezultat na kraju prvog poluvremena.

Početak drugog poluvremena vratio je nadu domaćima da mogu da izbegnu poraz. U 49. minutu iznudili su korner sa leve strane, lopta je bila ubačena na prvu stativu, gde ju je zakačio Zlatan Ibrahimović, ali ne kako je želeo, pošto je ona završila u mreži njegovog tima i Bolonja je smanjila na 2:1.

Samo tri minuta kasnije novi šok za ''Rosonere''. Odlična akcija domaćih po levoj strani, Musa Barou je posle asistencije Sortijana izbio sam ispred Tatarušanua i rutinski ga savladao za izjednačenje na 2:2.

Ali onda, 58. minut, nesmotren start Sorijana na Turea, nagazio ga je na zglob u pokušaju da spreči centaršut sa leve strane, pa je sudija posle konsultacija sa VAR tehnologijom pokazao crveni karton fudbaleru Bolonje, koja je u poslednjih pola sata ušla sa dvojicom igrača manje.

To je bio već preveliki hendikep u duelu sa tako snažnom ekipom kao što je Milan. Odolevala je Bolonja do 84. minuta, a onda Benaser postiže gol odluke za 3:2 u korist Milana.

Ali, kraj je ''kad Ibra kaže''. Do kraja je ostalo dovoljno vremena da i Ibrahimović na asistenciju Benasera pogodi protivničku mrežu i iskupi se za postignuti autogol na početku drugog poluvremena.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati