Fudbal

Direktno.rs

18. 10. 2021. 16:31 1

Broj navijača na Kamp Nou sve govori

Barselona je sinoć ugostila Valensciju i slavila 3:1, ali evidentno je da se katalonski klub nalazi u lošem razdoblju svog postojanja. Barsa ne igra ni približno dobro kao što se od nje očekuje, a odlazak Lionela Mesija letos dodatno je gurnuo ekipu u provaliju. Pobeda nad Valensijom malo će da vrati mir u kuću, međutim svima je jasno da je ovo jedan od najcrnjih perioda u istoriji kluba.

I juče je prvi put od početka pandemije dozvoljen maksimalan kapacitet Kamp Noua, ali je na kraju od skoro 100.000 gledalaca, na tribinama bilo manje od 50 odsto, odnosno 47.317.
Termin same utakmice bio je idealan, nedelja uveče, uslovi za igru dobri, rival poprilično aktraktivan, ali čini se da su mnogi siti Barselone pod vodstvom Ronalda Kumana, pa nisu želeli da uživo prate ovaj meč.

Uprkos tome, to je za ovu sezonu rekordan broj gledalaca. Prethodno je duel s Bajernom u Ligi šampiona gledalo 39.737 navijača. Međutim, zdravstvena situacija se uveliko promenila od tog meča, pa je tada bilo dozvoljeno 40, a sinoć čak 100 posto kapaciteta stadiona. To bi značilo u prevodu da su za Bajern rasprodate sve ulaznice u septembru, a mesec dana kasnije ni 50 posto.

Dosta navijača odustalo je od svojih sezonskih ulaznica, a klub još nije implementirao opciju "slobodno mesto", pa ako neko odluči da ne ode na utakmicu, to mesto će ostati upražnjeno i nije moguće da ga neko drugi kupi. U sledećim utakmicama klub namerava da mobiliše ovu inicijativu kako bi ostvario veći prihod od ulaznica.

Ipak, kako god, čini se da je sve ono što se dešava u i oko Barselone poslednjih meseci ostavilo veliki trag i da su došla neka druga, za Katalonce lošija vremena... 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati