Fudbal

Direktno.rs

17. 10. 2021. 09:46 1

Poslednja ludost oko promena pravila fudbalske igre

U proteklom periodu intenzivni su razgovori oko promene pravila fudbalske igre. Dok se u Evropi najčešće priča o ofsajd poziciji, poslednja ludost stiže iz Južne Amerike i odnosi se na pauzu između dva poluvremena.

Naime, čelnici Conmebola su na poslednjem sastanku čelnika FIFA predožili da umesto dosadašnjih 15, pauza traje 25 minuta.

Utisak je da se uopšte ne razmišlja o igračima, već samo o novcu i marketingu, i da je cilj da se pravi spektakl kao u sportovima popularnim u SAD-u.

Ovaj predlog je uključen u dnevni red sastanka zakazanog za 27. oktobar kada će se razgovarati o izmenama fudbalskih pravila.

Ova promena pravila bi dodatno produžila trajanje utakmica i to čisto iz komercijalnih razloga kako bi zarada bila još veća.

Kako stvari stoje, produženi odmor na 25 minuta će se testirati na nekim turnirima, ali je teško verovati da će ovo pravilo zaživeti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati