Fudbal

M. Z.

17. 10. 2021. 06:00 1

Najtrofejniji fudbaler u istoriji se nudi Barseloni

Kada bi vas neko pitao ko je najtrofejniji fudbaler u istoriji, veliki broj bi iz prve verovatno rekao ime Lea Mesija, Kristijana Ronalda ili Zlatana Ibrahimovića. Međutim, niko od njih nije osvojio toliko trofeja koliko ih ima Dani Alveš (38).

Fenomenalni Brazilac osvojio je 43 trofeja tokom karijere, a pamtimo ga kao jednog od najboljih desnih bekova u istoriji fudbala. Bio je član neverovatne generacije Barselone, jedne od najboljih ekipa ikada, koja je predvođena Pepom Gvardiolom, Leom Mesijem, Inijestom, Ćavijem bila strah i trepet širom Evrope i skupljala trofeje kao na traci. A Alveš je zajedno sa Mesijem na desnoj strani činio neverovatnu sponu koja je Blaugrani donela brojne golove.

Berbu trofeja započeo je 2006. godine. U Sevilji je osvojio Kup kralja, Kup UEFA i evropski Superkup. Međutim, fudbalska renesansa je puni svoj sjaj doživela u Barsi. Tamo je osvojio čak 23 trofeja za osam godina, što je 2,8 po sezoni!

Igrao je i u Juventusu, kao i u Pari Sen Žermenu, gde je takođe dizao pehare, a pre dve godine odlučio je da se vrati u Brazil, gde je potpisao za Sao Paulo. Pre nekoliko dana raskinuo je ugovor sa brazilskim klubom zbog dugovanja, a bez obzira što mu je 38 godina, Alveš želi da nastavi da igra na vrhunskom nivou. Ovoga puta tamo gde je bio na fudbalskom vrhuncu. U svojoj Barseloni.

Brazilac već neko vreme boravi u Kataloniji, gde ima kuću, željan je fudbala, a i njemu je postalo mučno da gleda u kakvoj situaciji se nalazi španski velikan, pa je ponudio svoje usluge.

- Ako Barsa smatra da sam im potreban, sve što treba da urade je da pozovu. Smatram da još uvek mogu da doprinesem - rekao je Alveš, a prenose španski mediji.

Barselona mu je dala sve, a sada želi da joj se oduži u trenucima kada je klub pred kolapsom. Novac mu nije bitan, samo čeka poziv.

S obzirom na kadar kakav Ronald Kuman ima na raspolaganju, Dani Alveš bi i sa 38 godina bio pojačanje u ovoj Barseloni. Fenomenalni Brazilac je za Blaugranu odigrao 391 utakmicu, postigao je 21 gol i asistirao 101 put. Osvojio je šest titula, četiri Kupa, tri Lige šampiona, četiri Superkupa Španije, tri svetska klupska prvenstva i tri evropska Superkupa.

Sa Brazilom je osvojio dve Kopa Amerike i olimpijsko zlato. I sa pravom se može reći da je Alveš jedan od najboljih desnih bekova u istoriji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati