Fudbal

[ Izvor: sportske.net ]

13. 10. 2021. 09:40 1

Ko ide na SP ako budemo imali isto bodova kao Portugalci?

Srbija i Portugalija sinoć nisu dozvolili iznenađenja u duelima sa Azerbejdžanom, odnosno Luksemburgom i sada je i matematički jasno da će ove dve selekcije u međusobnom duelu u poslednjem kolu odlučiti ko će osvojiti prvo mesto u kvalifikacionoj Grupi A, odnosno izboriti direktan plasman na Mundijal.

Pre toga, Portugalija će imati i gostovanje u Irskoj koja ih je u prethodnom duelu prilično namučila, bila je nadomak pobede, ali je Ronaldo sa dva gola u finišu doneo preokret i pobedu Portugalcima.

Imajući to u vidu, ne treba odbaciti ni mogućnost da Irci na svom trenu urade ono što im je zamalo izmaklo u Portugaliji. Šta bi to konkretno značilo za plasman na tabeli?

U ovom trenutku, Srbija ima 17 bodova iz sedam mečeva, a Portugalija 16 iz šest utakmica.

Ako Portugalci slave u Irskoj, pred susret sa Srbijom imaće 19 bodova, odnosno dva boda više od našeg tima, ali ako Irska uspe da osvoji bod protiv Ronalda i drugova, onda bi Srbija i Portugalija sa istim brojem bodova ušli u meč odluke.

Šta se u tom slučaju dešava, da li bi nam onda odgovarao i remi u Portugaliji?

Nažalost, ne. Razlog je bolja gol-razlika Portugalaca koji imaju 16:4 u ovom trenutku, a Srbija 16:8. Takođe, meč u Beogradu završen je nerešenim rezultatom, pa bi u slučaju istog broja bodova na kraju takmičenja Portugalci otišli direktno na Mundijal, a Srbija bi morala da novu šansu traži kroz baraž.

Dakle, ništa nam ne bi značilo da Irska uzme bod Portugalcima, ali ako ih pobedi, onda bi Srbiji u poslednjem kolu odgovarali i pobeda i remi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati