Fudbal

Direktno.rs

12. 10. 2021. 20:36 0

Debakl "orlića", Evropsko prvenstvo je sve dalje

Mlada reprezentacija Srbije sve je dalje od plasmana na Evropsko prvenstvo. "Orlići" su u četvrtom kolu kvalifikacione grupe H poraženi na stadionu u Humskoj od favorizovane Francuske sa 3:0, što je već drugi poraz našeg tima u prva četiri meča u grupi.

Samo dve prvoplasirane ekipe iz grupe mogu da odu na Evropsko prvenstvo, to su u ovom trenutku Francuska sa 10 i Ukrajina sa devet bodova, a Srbija je tek na petoj poziciji sa samo četiri boda. Činjenica da je selekcija Zvonka Živkovića oba puta poražena na svom terenu, i to upravo od Ukrajine i Francuske, dovoljno govori da će "orlićima" do kraja kvalifikacija biti potrebno čudo da bi se domogli makar drugog mesta koje vodi u baraž.

Pred gotovo praznim tribinama u Humskoj, prvu priliku za naš tim propustio je Bjeković, koji je sa oko 17 metara u 18. minutu odlično šutirao, ali je golman Meslije uspeo da izbije loptu u korner. Posle kornera još jedna prilika za naš tim, ali lopta završava tik pored leve stative, Tedić je zamalo zakasnio da je "ćušne" u mrežu.

Jedanaest minuta kasnije Adli je doveo "trikolore" u vođstvo snažnim udarcem iskosa sa desne strane. Gordić je zakačio tu loptu, ali ona mu je ispod ruke pobegla u mrežu - 0:1.

U 42. minutu opasna akcija Francuza po levoj strani, usledio je oštar centaršut, a u kaznenom prostoru lopta pogađa Bjekovića u ruku i sudija je bio neumoljiv - penal za Francusku. Izveo ga je Guiri, i to izvanredno, snažno i precizno u donji desni ugao, a golman Gordić je završio na suprotnoj strani - 0:2.

Samo minut kasnije odbrana našeg tima potpuno izigrana, dupli pas Diopa i Guirija koji izbija ispred Gordića iskosa sa desne strane, ali je ovoga puta bio zamalo neprecizan.

U nastavku, Slobodan Tedić je u 58. minutu pripretio Francuzima posle saradnje sa Filipom Stevanovićem, šutirao je iskosa sa leve strane, gađao je bliži ugao, ali nije bio dovoljno precizan.

Minut kasnije Kakere je imao sjajnu priliku za Francuze, opet smo imali dosta sreće, Gordić je već bio savladan, ali lopta završava zamalo pored leve stative.

Ono što su gosti tada propustili, nisu u 87. minutu, kada su izveli brzu kontru, na kraju brzonogi Mihamed-Ali Šo asistira, a Rajan Čerki pored trojice naših defanzivaca uspeva da savlada Miloša Gordića koji je kao i kod prvog gola zakačio loptu, ali nedovoljno da spreči njen ulazak u mrežu - 0:3.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati