Fudbal

Direktno.rs

11. 10. 2021. 19:55 0

Sedmorica krenula ka Mesiju, a onda je usledila magija

Teško da je iko u istoriji fudbala imao takvu inteligenciju, viziju i osećaj za igru kao što to ima Lionel Mesi.

Mesi već 15-ak godina igra na vrhunskom nivou. Iz utakmice u utakmicu manje-više ponavlja iste stvari. Poteze, driblinge i šuteve koje samo on zna da izvede, ali njegovi rivali nikako ne uspevaju da ga neutrališu.

Ćabi Alonso, koji je već nekoliko godina u penziji, jednom prilikom je izjavio da su Serhio Ramos i Žoze Murinjo iz vremena u Realu satima analizirali čarobnjaka iz Rosarija, ali kada bi došla utakmica - ne bi uspeli da ga zaustave.

Tokom proteklih godina Argentinac je bio žrtva žestokih startova, treneri su spremali posebne taktike, defanzivci bi pravili "kavez", ali bi Mesi izbegavao sve klopke i iz meča u meč gradio reputaciju najboljeg igrača u istoriji fudbala.

Kakvu fudbalsku inteligenciju i viziju igre ima Mesi, odlično se moglo videti u susretu protiv Urugvaja (3:0). Kapiten "gaučosa" je srećno postigao prvi gol, ali je kod trećeg pokazao o kakvom virtouzu se radi.

Prilikom jednog napada oko Mesija se okupilo čak sedam protivnika, sinhronizovano su se kretali kako bi zvezdu PSŽ-a onemogućili da šutira, ali je "mađioničar" opet izvukao trik iz rukava.

Podigao je glavu i bio mu je dovoljan delić sekunde da ugleda Rodriga de Pola na drugoj strani. Odigrao je precizan pas, usledio je prizeman centaršut i gol Lautara Martineza.

Mat u tri poteza. Argentinci slave gol, a Urugvajci se hvataju za glavu ili bespomoćno leže na terenu kao da se pitaju šta se upravo desilo. Bio je to zaista fenomenalan Mesijev potez.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati