Fudbal

M. Z.

22. 09. 2021. 18:47 0

Kuman: Mesi je na treninzima bio tiranin!

Trener Barselona Ronald Kuman u velikom ekskluzivnom intervjuu za holandski "Voetbal International" otvoreno je govorio o stanju u katalonskom gigantu i drugim temama, a Goal.com preneo je delove koji se odnose na Lea Mesija, pa je objasnio kako je izgledala saradnja sa argentinskim asom.

Kuman je otkrio da je Mesi na treninzima bio pravi tiranin i da je mrzeo da gubi u bilo kojoj igri ili vežbi. Ističe da je zahtevnošću izvlačio najbolje iz saigrača.

- Leo Mesi sve je zamaskirao. Bio je toliko dobar, pravi pobednik - rekao je Kuman, pa nastavio:

- Naravno da je bio okružen dobrim igračima, ali on je pravio razliku. Svi su zbog njega bili bolji. To nije kritika, samo opservacija. Znao sam koliko je dobar, ali ipak je bilo lepo to gledati izbliza iz dana u dan. Sve što želiš da naučiš igrača, prepoznavanje situacija, uzimanje lopte pod pritiskom, brzinu s loptom, završnicu, kod Mesija je sve bilo za desetku. To nije normalno.

"Mrzi da gubi i na treninzima"

Otkrio je Kuman i da je Mesi bio maksimalno posvećen na treninzima.

- Kad bismo na treningu radili na šutiranju, neki igrači počeli bi s laganim udarcima, pomalo se glupirali. Ali sa Mesijem sve je bilo bum, bum, bum, bum. Bez okolišanja, uvek delotvorno. I uvek je želeo da pobeđuje u svemu - rekao je Holanđanin, pa nastavio:

- Kada su igrači u krugu, a drugi se dodaju oko njih, ako spoje 20 dodavanja, ovi u sredini su opet na redu. Ako im se to dogodi triput, igrači formiraju dva reda, a ovi iz sredine moraju da prođu kroz njih dok ih ovi udaraju po glavi i slično. Pitao sam Mesija da li mu se to ikad dogodilo. "Da, jednom", rekao mi je. Svih tih godina. S njim stariji igrači nikad nisu na treningu izgubili od mlađih. Dogodilo mu se jednom i nedelju dana se ozbiljno ljutio zbog toga. Pravi tiranin - ispričao je Kuman.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati