Fudbal

M. Z.

20. 09. 2021. 06:00 0

Ušao da izvede penal i postao TRAGIČAR

Situacije na fudbalskim terenima u kojima trener u igru uvodi igrača prvenstvno zbog jednog poteza su zaista retkost, a to je juče upravo bio slučaj u Londonu.

U sjajnom i dramatičnom meču Mančester junajted je u gostima pobedio Vest Hem sa 2:1 nakon što je David de Hea duboko u sudijskoj nadoknadi odbranio penal.

Sudija Etkinson je nakon pregledanja snimka uz pomoć VAR tehnologije odlučio da je igranje rukom Šoua dovoljno za kazneni udarac, što je izazvalo oduševljenje kod navijača "čekićara".

I upravo tada je na scenu stupio trener Vest Hema Dejvid Mojes, koji je možda napravio i jednu od najbizarnijih izmena u istoriji. Odlučio je da u igru uvede Marka Nobla, legendu londsonskog kluba.

Nobl je planirao da postane junak i donese svom timu veliki bod, ali je završio kao tragičar jer je izveo penal baš kako golmani vole.

Iskusni vezista je šutirao poluvisoko skoro pa po sredini gola, što je bilo prelagano za golmana kalibra Davida de Hee. Španac se bacio i odbranio je šut, te je izrastao u junaka.

Nema nikakve dileme, tanka je linija između junaštva i tragedije. Mojes i Nobl su mogli da postanu heroji, ali se na kraju desilo suprotno. Vest Hem je izgubio, a Mojes i dalje ne zna za pobedu nad Mančester junajtedom otkako je napustio velikana sa Old Traforda.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati