Fudbal

[ Izvor: Sportklub ]

15. 09. 2021. 22:57 0

Siti deklasirao Lajpcig, PSŽ bled protiv Briža

Odigrani su mečevi prvog kola Grupe A Lige šampiona. Iako je pred početak takmičenja promovisan u najvećeg favorita za trofej Pari Sen Žermen odigrao je samo 1:1 u gostima protiv autsajdera grupe Klub Briža. U drugom meču Mančester Siti rutinski je savladao RB Lajpcig 6:3.

Debitantski meč kao startera u novom klubu Lionel Mesi neće pamtiti po dobrom. U ukupno 150. meču koji je odigrao u Ligi šampiona (ispred samo Ćavi sa 151 i Kristijano Ronaldo sa 177) njegov tim nije uspeo da zabeleži planiranu pobedu, on sam je dobio samo žuti karton, a Kilijan Embape se povredio. Poveli su Parižani već u 15. minutu, a strelac je bio Ander Erera posle asistencije Embapea. Nije dugo trajala radost gostiju, pošto je Briž izjednačio u 27. minutu golom Vanakena.

Na poluvremenu je bilo 1:1, a Poketino je izvršio dvostruku izmenu u pauzi između dva dela. Već u 51. minutu morao je da posegne i za trećom izmenom, pošto se Embape povredio, hvatao se za zglob i umesto njega je ušao Mauro Ikardi. Do kraja utakmice pokušavali su Parižani da dođu nekako do pobede, ali jedini segment u kojem su dominirali bio je posed lopte (60:40%). Sa druge strane Briž je bio konkretniji, imao ukupno 15 šuteva, čak osam više od gostiju, a i u okvir gola su više šuteva uputili (6:4). Stoga može se reći čak i da su Sveci imali malo i sreće što nisu doživeli znatno gori scenario.

Drugi favorit ove grupe, a po kladionicama i drugi favorit za titulu Mančester Siti slavio je na kraju rutinsku pobedu u pravom vatrometu golova na Etihadu protiv RB Lajpciga 6:3 u 300. meču na klupi Mančester Sitija za Pepa Gvardiolu. Već u 16. minutu domaćin je poveo preko Nejtana Akea posle centaršuta Džeka Griliša. Na 2:0 povisio je autogolom Mukijelea posle šuta povratnika Kevina de Brujnea. U 42. minutu Enkunku smanjuje na 2:1 i donosi nadu Nemcima, ali je brzo, već u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena, Siti vratio prednost na dva gola. Rijad Marez sigurno je izveo jedanaesterac za 3:1.

Drugo poluvreme počelo je drugim golom Enkunkua, ali je posle samo pet minuta Griliš ponovo vratio dva gola viška. Na 5:2 povisio je Feran Tores, ali je njegov pogodak poništen zbog ofsajda posle gledanja VAR. Na 4:3 je smanjio Enkunku, ali samo dva minuta kasnije ponovo Siti odgovara, ovog puta preko Kansela. U 79. minutu srušene su sve nade RB Lajpciga jer je ostao sa igračem manje zbog drugog žutog kartona Anhelinja. To koristi Siti i preko Gabrijela Žesusa u 86. minutu postavlja konačnih 6:3.

U narednom kolu koje je na programu 28. septembra veliki derbi igra se u Parizu gde PSŽ dočekuje Mančester Siti, dok u Nemačkoj RB Lajpcig dočekuje Klub Briž.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati