Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

15. 09. 2021. 23:04 0

Real u finišu savladao Inter, Liverpul uzbudljivo do pobede protiv Milana

Fudbaleri Real Madrida savladali su Inter u Milanu sa 1:0, dok su fudbaleri Liverpula i Milana odigrali su izvanrednu utakmicu, a trijumf je u uzbudljivom meču odneo domaći tim 3:2, uprkos zaostatku na poluvremenu od 2:1.

Jedan od derbija prvog kola Lige šampiona igran je u Milanu na stadionu "Đuzepe Meaca" gde su se sastali evropski velikani i stari poznanici.

Ovo je za oba tima bio prvi evropski meč u novoj sezoni. Isti rivali bili su i prošle sezone u istoj grupi Lige šampiona. Tada je Real slavio u Milanu sa 2:0 pogotkom Edena Azara iz penala i autogolom Akrafa Hakimija.

Pobednik je isti, Real je slavio sa 1:0 golom Rodriga u 89. minutu, mada je Inter ovog puta bio mnogo bliži pobedi.

Imali su Neroazuri mnogo više od igre pogotovo u prvom poluvremenu, ali nisu uspeli da to materijalizuje i steknu prednost, umnogome zahvaljujući odličnim intervencijama golmana Tiba Kurtoe.

U nastavku utakmice oba tima su pokušavala da dođu do gola i pobede i kad se činilo da će se utakmica završiti nerešeno, što bi po prikazanom verovatno bilo i najrealnije, Rodrigo je u 90. minutu kaznio neopreznost u odbrani Intera i salvadao Handanovića za veliku pobedu – 0:1.

Interu u novoj sezoni nedostaje glavni strelac iz prethodne, Romelu Lukaku. Ali Inter je nastavio sa efikasnom igrom. Neroazuri su postigli gol u poslednjih 20 utakmica u svim takmičenjima, dok je Real mrežu rivala pogađao u osam uzastopnih utakmica.

Zanimljivo je da Inter pošle sezone nije pobedio ni u jednoj od tri utakmice u grupi, koje je odigrao u Milanu.

U meču Liverpul-Milan, prvu ozbiljniju šansu na utakmici imao je Divok Origi, ali je njegov pokušaj iz prve nakon centaršuta sa leve strane završio pored gola.

Već u petom munutu oprobao se i Diogo Žota, ali je Tomori požrtvovanom reakcijom izbacio loptu u korner. Nedugo zatim pokušao je i Matip, ali je njegov udarac glavom ukroćen.

Daleko bolja igra Liverpula krunisana je u devetom minutu nakon sjajnog prodora i gola Trenta Aleksander-Arnolda u 9. minutu. Desni bek Liverpula je sjajno odigrao dupli pas sa Mohamedom Salahom, pobegavši Rafaelu Leau, a Tomori mu je "pomogao" da lakše smesti loptu u mrežu.

Već u 12. minutu mogao da udvostruči prednost, a potom je već u narednom napadu sviran penal nakon igranja rukom Benasera.

Lopte se latio Salah, ali je Menjon rutinski pročitao pokušaj Egipćanina.

Tempo igre je opadao kako se poluvreme bližilo kraju, a u 42. minutu šok za navijače Liverpula priredio je Ante Rebić nakon što je postigao sjajan gol na asistenciju Leaa.

Već u 44. minutu došlo je do potpunog preokreta, a stelac je bio Brahim Dijaz, koji je uz mnogo sreće zatresao mrežu domaćin, nakon sjajne akcije u kojoj je učestvovalo nekoliko gostujućih igrača.

Šok terapija u finišu prvog poluvremena kao da je razljutila domaći tim, pa su već u 49. minutu izjednačili pogotkom Salaha na asistenciju Origija.

Liverpul je držao kontrolu igre od tog trenutka, ali bez pravih šansi sve do 69. minuta i sjajnog udarca iz prve Džordana Hendersona, koji je vratio vođstvo svom timu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati