Fudbal

[ Izvor: sportske.net ]

07. 09. 2021. 14:30 0

Piksi čeka "zelena svetla" pred izlazak na Irce

Fudbaleri reprezentacije Srbije sastaće se ove večeri sa Republikom Irskom u Dablinu u okviru 5. runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Dve različite struje vladaju unutar dva večerašnja rivala. Među "orlovima" je perfektno, izuzev manjih povreda, dok su Irci razočarani na dnu tabele sa svega jednim osvojenim bodom i to protiv Azerbejdžana u remiju.

Tamošnja javnost gubi poverenje prema selektoru Stivenu Keniju koji je istakao da nacija mora imati strpljenja i razumevanja za proces u kojem se Irska nalazi. Napomenuo je da je tim ostao bez "kičme" i da je neophodno da prođe vreme kako bi stvari krenule nabolje.

S druge strane, Srbija, posle pobede nad Katarom (4:0) gde je Dragan Stojković rotirao, a izabrani momci mu dokazali da može na njih da računa u svakom momentu, savladala je i Luksemburg sa 4:1.

Bila je to dominantna partija Srbije i sa dva brza gola Aleksandra Mitrovića, pobeda se nagoveštavala. No, kada je Oliver Til ostavio Rajkovića "ukopanog", vladao je žamor na tribinama našeg najvećeg stadiona. Ipak, nije bilo nikakve drame. Ponovo su Piksijevi izabranici dodali gas i lako postigli nova dva pogotka za ubedljiv trijumf.

Blažu povredu skočnog zgloba na toj utakmici doživeo je Matija Nastasić i on je, zajedno sa Aleksandrom Mitrovićem koji je slomio nos i imao posekotinu na licu, upitan za današnji susret. Stojković je naveo da će u konsutlaciji za njima, ali pre svega sa medicinskim timom, odlučiti hoće li ih uvrstiti u starnu postavu.

Osim njih dvojice, ne bi trebalo da bude većih promena u odnosu na ono što smo gledali u Beogradu protiv Luksemburga. U tim bi mogao da se vrati Nemanja Maksimović, ali Piksi je mogao da bude zadovoljan partijom Saše Lukića u minulom duelu. Niko od dvojice igrača nema konkretnu prednost budući da selektor Srbije voli da ih rotira, no Lukić je odradio odličan posao prethodni put i nema razloga da bude izostavljen.

SRBIJA: Rajković - Milenković, Nastasić (S. Mitrović), Pavlović - Gudelj, Lukić (Maksimović), Lazović, Kostić - Sergej, Tadić - A. Mitrović (Vlahović).

Utakmica u Dablinu počinje od 20.45 sati. Naša selekcija posle četiri odigrana susreta ima 11 bodova, dok Irska, kako spomenusmo, ima tek jedan.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati