Fudbal

[ Izvor: Sportklub ]

04. 09. 2021. 20:30 1

Piksi: Kada nosiš dres svoje zemlje, moraš da se boriš

Mislim da smo uspeli da ostvorimo cilj koji je zacrtan pre ove utakmice, a to je da se pobedi i da se osvoje nova tri boda. Prvo poluvreme zaista izgledalo dobro, jedna kompletna dominacija, a onda smo u drugom delu smo čini mi se u fizičkom smislu pali, istakao je selektor Srbije Dragan Stojković Piks nakon pobede fudbalske reprezentacije Srbije nad fudbalerima Luksemburga (4:1) u četvrtom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo na stadionu "Rajko Mitić".

- Nekako mi se čini da smo dozvoli Luksemburgu da ima veći posed lopte i na kraju smo ipak uspeli da se vratimo i bez problema privedemo utakmicu kraju, što je najvažnije - nastavlja selektor Srbije.

Na konstataciju novinara da je pristup fudbalera bio na zavodnom nivou, Stojković ističe da je to normalno.

- To je nešto sasvim normalno, jer kada nosiš dres svoje zemlje onda moraš da se boriš i da trči iz minuta u minut.

Piksi kaže da nema vremena za predah.

- Nema vremena, sutra putjemo za Dablin, videćemo kakvo je stanje što se tiče igrača. Vidim da je Aleksandar Mitrović dobio dobar udarac, mislim da je u pitanju jagodićna kost. Moramo da uradimo sve da se oporavimo što je pre moguće i da već u utorak u Dablinu pokažemo pravu igru i da osvojimo bodove - zaključuje Piksi u izjavi za Sportklub.

Kapiten Srbije Dušan Tadić ističe da su reprezentativci dosta dobro otvorili utakmicu, ali da početkom drugog poluvremena stali, pa je Luksemburg zatim promenio sistem igre i krenuo da im stvara probleme.


- Mi smo malo stalo, trebalo je da nastavimo da igramo našu pas igru, tako da mislim da je tu trebalo da budemo malo mirniji na lopti, da ne žurimo previše, ali na kraju je dobro da smo posle 2:1 postigli treći pogodak, mislim da je to bilo jako bitno - ističe on i nastavlja:

- Posle 2:0 mislili smo lako ćemo, ali ne može niko da se pobedi tako lako, trebao nam je taj treći gol, moramo da budemo ubice, da ponovo tražimo taj treći gol, da imamo taj mentalitet i da smo gladni. Mislim da jesmo gladni i da je sve u najboljem mogućem redu, ali eto, da pokušamo da ranije zatvorimo utakmicu. Najbitnije je da se utakmice pobeđuju, ovu ćemo da zatvorimo, pa sad idemo na sledeću - zaključuje Tadić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati