Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Stanko Radulović Kika ]

06. 09. 2021. 06:00 69

Nema više "mađije"! Preti li Zvezdi stečaj?

Zvezdin dug je preko 73 miliona evra, nestalo je više „mađije“! U četvrtak je uplaćena jedna plata, dug sa platama i premijama prema igračima je oko 10 miliona evra!

Dvojac sa slike iz udobne kancelarije generalnog direktora FK Crvena zvezda, ni reč da kaže, da se obrati, ni Vučić ni Terzić, još više su zanemeli navijači i režimski mediji! Po APR-u, dug Zvezde je 61.761.000 evra! I to po preseku od 31.12.2020, a danas je septembar 2021. godine! BDO je svoje rekao, a sada oni koji su minirali skupštinu kada se o ovoj temi ponela rasprava nikako da se izjasne! Svesni da dug nije 61 milion, već mnogo veći, skoro 73 miliona evra! Sada nema gde, nisu zli opozicionari, partizanovci, mrzitelji Zvezde dali tu cifru, već ljudi koji se tim poslom bave decenijama u nazad! I šta ćemo sad? Damaklov mač visi Zvezdi nad glavom!

- Sasvim je sigurno da su srpski mediji znali da papire dva beogradska kluba češljaju finansijski stručnjaci BDO i da su informisani o stanju duga Crvene zvezde i Partizana, ali su odlučili da ćute jer im je tako naređeno "odozgo" i nakon objave više ne bi mogli da pišu o vanvremenskim potezima generalnog direktora Crvene zvezde, koji je klub doveo do ambisa i koji je pred bankrotom, pošto je više nego jasno da je politika gomilanja fudbalera samo da rivali ne bi mogli da se pojačaju - ne da željene rezultate i da će lažne titule osvojene tiranijom biti labudova pesma nekadašnjeg evropskog šampiona, a da će Terza mađija izrasti u grobara Crvene zvezde... - reče naš cenjeni kolega Kiko Radulović.

Finansijski izveštaj ne može se skrivati doveka, o ovome se priča na forumima, nervoza i strah je sve prisutniji kod zvezdaša, realno je da sa katastrofalnim brojevima slede tektonski poremećaji u Crvenoj zvezdi. Nestalo je magije i vrtenja šupljeg u prazno, Terza mađija, postaće opet ono što i jeste, čovek koji je upropastio OFK Beograd, a sada i Crvenu zvezdu, pogotovo što je dug daleko veći nego na kraju prošle godine do kada je urađen finansijski izveštaj. Dodatni problem Crvene zvezde biće i ona dva "oproštena kredita" od strane Agrobanke i Marfin banke u ukupnom iznosu od 22,5 miliona evra, a sa njima bi dug iznosio vrtoglavih više od 84 miliona evra.

Izveštaj BDO će izazvati onu neprijatnu zainteresovanost UEFA, koliko god Čeferin voleo svoju slovensku braću u “kombinacijama”. Nezavisni rukovodioci UEFA će primetiti instituciju otpisanih kredita ogromnih vrednosti. BDO će morati izveštaj da prosledi nacionalnoj federaciji koja je već pod monitoringom UEFA i da ista odmah taj izveštaj prosledi UEFA odeljenju za finasijski fer - plej. Po svim tekućim problemima, dobijanje licence će biti čudo za FK Crvena zvezda, a zabrana transfera tj dovođenja igrača možda nastupi već na zimu! Toliko o našem fudbalu gde unisono jedan Dragan Stojković Piksi podrži Aleksandra Vučića za masnu platu i izjavi da naša dokazano nameštačka liga je “ove sezone nikad bolja i interesantnija”! Naravno da je bolja kada ste svi pod istragom UEFA, ceo FSS!

Pobuna onih časnih navijača je neminovna, pitanje je dana kada će SNS tandem snova Terzić - Vučić postati najomraženiji u istoriji Zvezde, jer su svojim “ćiri bu ćiri ba” metodama doveli do bankrota nekadašnjeg šampiona Evrope. Činjenica je da je klub zaštičen kao polarni medved i da još nije pokrenut stečajni postupak zbog iskazanog duga od 61.761.000 evra, zbog toga će nekoliko puta ponavljana teza kako jedan ozbiljan evropski klub mora imati na platnom spisku više od 100 fudbalera, biti posebna tema za razmatranje, kao i kako je moguće da je omladinska škola ustupljena pojedincima bliskim navijačkim grupama, samim tim prihodi od iste su umanjeni ili ih nema.

Revizorska kuća BDO tvrdi da "Crvena zvezda posluje sq ogromnim nedostatkom trajnog kapitala i obrtnih sredstava, ali i da su kratkoročne obaveze veće od obrtne imovine, uz zaključak da ovakvo stanje ukazuje na postojanje materijalno značajnih neizvesnosti koje mogu da izazovu značajnu sumnju u sposobnost da nastavi poslovanje po načelu stalnosti poslovanja", odnosno da Crvenoj zvezdi prieti stečajni postupak i bankrot.

Zarada od Evrope i marketinga bi ukupno iznosila 14 miliona, tako da će dug po već viđenim projekcijama skočiti za novih minimum 28 miliona, pošto je i sam Terzić pričao kako Zvezdi godišnje treba između 40 i 50 miliona. Realno je očekivati da zaključno sa ovom godinom dug bude 90 miliona i u nekom trenutku moguća je tužba zbog prevare koja je učinjena sa Agrobankom, što je više od 100 miliona evra duga! Dug može biti manji samo pod uslovom da se do sledećeg leta rasproda ceo tim u kome ima potencijala za oko 10 miliona prihoda.

Navijači, kolege, ekonomski stručnjaci, što ćutite, pa Vučićev prvi zadatak po dolasku na vlast je bilo “zauzimanje” Zvezde pod izgovorom enormnog duga i ako je isti bio više puta uvećan knjigovodstvenim “finesama” Siniše Malog.

Sećate li se te ponoćne konferencije, sećate li se tih zabrinutih lica? Gde su ona danas ako vole Zvezdu? 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 69

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati