Fudbal

Direktno.rs

01. 09. 2021. 10:32 0

Došao u Italiju kao dostavljač pice, pa potpisao za Milan

Često se kaže da je "bolje ikad nego nikad " i verojatno ne postoji izraz koji bolje obuhvata i predstavlja parabolu o Žunioru Mesijasu, novom pojačanju Milana.

Mesijas je u Milan došao poslednjeg dana prelaznog roka za 10 miliona evra. Lovili su roso-neri na toj poziciji zvučnija imena, na kraju ipak doveli brazilskog fudbalera iz Krotonea.

Mesijas ima 30 godina i mnogi će možda tek danas prvi put čuti za njega. Rođen je u Belo Horizonteu, ali je pre 10 godina stigao u Italiju iz svog rodnog Brazila. I tu počinje jedna luda priča.

Počeo je da radi kao dostavljač pice, a usput je igrao za jedan lokalni, amatreski tim. 2015. godine je započeo seniorsku karijeru, da bi se njegov tim Gocano u sezoni 2017/18 plasirao u Seriju C. On je potom prešao u Krotone, za koji debituje u Seriji B 2019.

Ovog leta mu se, eto, iznenada ukazala šansa da obuče dres slavnog Milana i da zaigra Ligu šampiona.

Poput mnogih zemljaka, od malena je bio strastveni fanatik prema fudbalu, uživao igrajući se na ulici s prijateljima, ne sluteći da će jednog dana biti član kluba kao što je Milan.

Njegov zaštitni znak je dribling, pa je prošle sezone bio u samom vrhu igrača Serije A po broju uspešnih driblinga. Njegov bivši trener iz Krotonea Đovani Stropa je rekao da je "Mesijas neko za koga ne postoje granice".

Kako god se sve ovo s njim i Milanom završi, jedno je sigurno: Brazilac je neko ko nikada nije odustajao od svojih snova.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati