Fudbal

Direktno.rs

29. 08. 2021. 20:59 0

Stanković nadmudrio Ilića na Banovom brdu

Fudbaleri Crvene zvezde uspeli su da slave sa 2:1 na teškom gostovanju Čukaričkom. Crveno-beli su Banovom brdu odneli pobedu golovima Milana Pavkova i Aleksandra Kataija, iako je Đorđe Jovanović zakuvao situaciju u poslednjih pet minuta susreta.

Trener šampiona Srbije Dejan Stanković odlučio se za samo jednu promenu u odnosu na sastav iz Kluža, te je umesto Marka Gobeljića u igru od prvog minuta poslao Strahinju Erakovića.

Ukoliko se izuzmu prva tri minuta i nekoliko sporadičnih kontri, Zvezda je dominirala na Brdu i samo se čekao momenat kada će bedem domaćina pući.

Golman Čuke Novak Mićović je pokazao nekoliko puta da je kvalitetan mladi golman, ali u 40. minutu je kapitulirao.

Akcija se odvijala na levom krilom gde je Gelor Kanga dobio previše prostora, što je on iskoristio i centrirao, a na nekih sedam metara je Pavkov natrčao na tu loptu i silovito pogodio Mićovića koji nije mogao da spreči vođstvo gostiju.

Pavkov je imao još jednu ozbiljnu priliku nakon centaršuta, ovog puta nogom, ali nije bilo promene do kraja prvog dela igre.

Početkom drugog poluvremena se probudila domaća četa, uspela da unese balans, ali sve je to presečeno već u 57. minutu kada je bilo jasno da crveno-beli nose tri boda sa Banovog brda.

Aleksandar Katai je pogodio za 2:0. Perjanica crveno-belih je prošla po levom boku i došla u situaciju da iz ne baš najbolje situacije šutira, a nakon odbitka koji je produkovao golman Mićović, Katai je iz popravnog uspeo da zatrese mrežu.

Iako su već svi pomislili da je kraj, a i sama lopta se baš usporeno kretala po terenu, dobili smo jednu manju dramu na samo pet minuta do kraja.

Đorđe Jovanović je dobro ispratio situaciju, ali i grešku Miloša Degeneka koji nije dobro procenio pas. Napadač se našao na nekih sedam metara, sačekao povratnu loptu i prosledio je u mrežu.

Bilo je još jednog šuta ka golu Borjana, ali to nije bilo dovoljno da vidimo preokret scenarija.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati