Fudbal

M. Z.

04. 08. 2021. 13:03 17

Šta je sve Stanković promašio protiv Šerifa?

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su mršav remi (1:1) protiv Šerifa u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, pa je pred crveno-belima briga da li će obezbediti plej-of i ključni dvomeč za plasman u elitno takmičenje. A za takav razvoj situacije dobar deo krivice ide na dušu Dejana Stankovića.

Mladi stručnjak vodi ekipu ove sezone po principu toplo-hladno. Ima tu sjajne pripreme i odlične realizacije njegovih zamisli, poput onog beogradskog meča protiv Kairata, ali ima i žestokih podbačaja, kao što je to bio duel u Almatiju ili, pak, protiv Vojvodine u Superligi.

Sada, u duelu sa Šerifom, može se reći da Stanković nije oduševio. Njegova ekipa nije izgledala kao tim koji je spreman da grize, pogotovo što je imao podršku skoro 25.000 navijača, i to protiv Moldavaca, koji nikako ne bi smeli da budu bauk.

A šta se to stavlja na dušu Stankoviću?

Na prvom mestu - loša priprema meča. Verovali su navijači Zvezde da će njihovi ljubimci da melju protivnika kao što je to bilo protiv Kairata, da će na vreme da "otvore" rivala, a onda da prisustvuju još jednog fudbalskoj poeziji.

Ali, od svega toga malo je viđeno. Zvezda se dosta mučila u prvom poluvremenu, u nekim momentima neobjašnjivo padala, a Stanković pokraj klube dobrano "ribao" izabranike.

Opet su kobne bile greške po crveno-bele, a momenti blistavosti teško da mogu da budu dovoljni za ovu fazu takmičenja.

Stanković je na ovom meču pogrešio i sa Kangom. Gabonski vezista je išao od sjaja do očaja, znao je da diriguje igrom crveno-belih, ali je isto tako i napravio faul, koji mu je doneo žuti karton, a protivniku gol.

Videvši to, Stanković je morao da menja Kangu, pre svega znajući njegov temperament i da bi samo jedan nepromišljen potez mogao da ga košta.

Nije reagovao trener Zvezde, ostavio je Kangu na terenu i u drugom poluvremenu i desilo se neminovno - omaleni vezista je dobio žuti karton nakon nerezonskog poteza i crveno-beli su pola sata morali da igraju sa igračem manje. Jesu dominirali, imali šanse, međutim gola nije bilo. Velika "zasluga" za sve to ide na dušu Kange, koji je isključen kada je protivnik bio na konopcima.

I na kraju, ponovo je Stanković promašio sa izborom defanzivaca. Veruje mladi trener Radovanu Pankovu, međutim nekadašnji omladinski reprezentativac pada iz meča u meč.

Tako je bilo i večeras, pravio je početničke greške, paničio, nije se usuđivao da uputi kvalitetan pas napred... Ponovo su se navijači Zvezde, po ko zna koji put pitali, zašto je Miloš Degenek skrajnut. Pogotovo što je prošle sezone činio sjajan tandem sa Nemanjom Milunovićem, pa se činilo da bi to isto mogao da uradi i sa Aleksandrom Dragovićem.

Bilo kako bilo, odgovornost za izbor najboljih 11 leži na Stankoviću, koji će, to je sada jasno, morati mnogo bolje da pripremi meč ako želi da odvede Zvezdu u plej-of Lige šampiona i megdan sa Legijom ili Dinamom.

Igrom kao u prvom meču protiv Šerifa - to će teško uraditi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati