Fudbal

Milan Zarić

25. 07. 2021. 22:54 3

Tri meča - tri pobede: Partizan slomio i Vojvodinu

Fudbaleri Partizana zadržali su stoprocentan učinak ove sezone, kada su u pitanju mečevi u svim takmičenjima. Jer, u derbiju drugog kola Superlige Srbije su savladali Vojvodinu sa 2:0, te su ostali na vrhu prvenstva. Junak pobede je bio Bibras Natho, strelac oba gola.

Crno-beli su odlično započeli novu sezonu, pošto su najpre u prvom kolu Superlige deklasirali Proleter sa 4:0, da bi u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Konferencija bili bolji i od slovačke Dunajske Strede sa 1:0. I tu nije bio kraj pobeda, budući da je on nastavljen i večeras, na "Karađorđu" protiv Vojvodine.

Izabranici Aleksandra Stanojevića su ofanzivno ušli u meč, rešeni da što pre dođu do prednosti. I nisu dugo čekali na tako nešto, svega četiri minuta, budući da se posle nepunih 360 sekundi tresla mreža Novosađana.

Dugo je trajao napad Partizana, pokušavali su Nemanja Jović i Filip Holender, ali su sa pet metara izblokirani. U nastavku akcije je lopta došla do Lutovca, on ju je odložio do Bibrasa Natha, a Izraelac je silovitim udarcem sa 15 metara pocepao mrežu Nikole Simića.

Bilo je nakon toga lakše crno-belima da igraju, budući da su probili taj bedem, ali to nije značilo da će da prestanu sa napadima. Dominirali su fudbaleri Partizana, agilan je bio Lutovac, dok Novosađani u prvih pola sata nisu uradili ništa na meču.

A onda je Veljko Simić, bivši ofanzivac Crvene zvezde, pokušao da istrči kontru, ali bezuspešno. Praktično, prve kakve-takve šanse su "lale" imale u 36. i 37. minutu, kada su pokušali Čović i Simić, međutim nije to bilo previše opasno za crno-bele.

Dakle, kada se sve sabere, u prvom poluvremenu su fudbaleri Partizana dominirali, zasluženo su vodili, dok Novosađani kao da nisu došli na meč.

Međutim, imali su samo gol zaostatka, što ih je držalo u životu. Ali samo do 58. minuta, kada je Partizan došao do 0:2.

Bila je to prva ozbiljnija akcija crno-belih u drugom poluvremenu, posle koje je odmah pao gol. Ponovo je pogodio Bibras Natho, kome je sjajno odložio loptu Miloš Jojić, a sjajni Izraelac je sa ivice šesnaesterca poslao loptu po zemlji u mrežu Nikole Simića.

Ujedno, tim golom su izabranici Aleksandra Stanojevića poptuno razoružali igrače Vojvodine, koji su morali da se pomire sa porazom. Sa druge strane, Partizan je ostvario treću pobedu na startu sezone u svim takmičenjima, i to treću bez primljenog gola.

Napravili su crno-beli odličnu uvertiru pred revanš drugog kola kvalifikacija za Ligu Konferencija protiv Dunajske Strede, koji je na programu u četvrtak od 20.45 sati. Podsetimo i to, u prvom meču su Beograđani slavili sa 1:0, a ako prođu dalje, u trećem kolu će verovatno na Soči, koji je u prvom meču savladao Kešlu sa 3:0.

VOJVODINA - PARTIZAN 0:2 (0:1)

Stadion: "Karađorđe". Strelac: Natho u 4. i 58. minutu. Sudija: Novak Simović.

VOJVODINA: N. Simić – Cucin, Kovačević, Stevanović, Devetak – Topić, Busnić (od 65. Maksimović) – V. Simić (od 77. Kabić), Čović, Novevski (od 46. Bastajić) – Mrkaić (od 59. Zukić).

PARTIZAN: Popović – Lutovac, Vujačić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Jojić – Holender, Natho (od 62. Pantić), Jović (od 73. Pavlović) – Rikardo (od 61. Milovanović).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati