Fudbal

Direktno.rs

25. 07. 2021. 17:16 7

Vučić priznao da mafijaši i kriminalci nameštaju Superligu

Brujala je Evropa, gotovo svakodnevno su stizale informacije o sumnjama u regularnost mečeva Superlige, stizala su upozorenja UEFA da su pojedine utakmice najvišeg ranga srpskog fudbala nameštene, a da je bilo neregularnosti priznao je i Aleksandar Vučić, čovek koji se za sve pita, pa i za fudbal.

Naime, on je sinoć gostujući na televiziji Pink, na kojoj je najviše pričao o zlodelima klana Veljka Belivuka, pokazujući pritom snimak ubistva na šinama, kao i nove slike masakriranih tela, govorio i o nameštanju utakmica. Pritom je indirektno priznao da su mafijaši i kriminalci "štelovali" mečeve, ali i obećao da to "više neće da se radi".

- Napravili smo bolji sistem i od poslednjeg kola nema nameštanja. Niko više ne može da kaže da ima nameštenih utakmica. Počeli smo da čistimo fudbalsku mafiju, ali je potrebno vreme - rekao je Vučić.

I šta to sada znači? Poslednje kolo je prošle sezone, kako to reče predsednik Srbije, regularno, a šta je sa ostalim rundama? A odigrano je, pored tog poslednjeg, još 37 kola u Superligi. Ko će da odgovara za to što su pojedine utakmice nameštene, na šta je skretala pažnji u UEFA?

To su sve pitanja koja je postavio Mirko Poledica, predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost".

- Kaže predsednik, počeli smo da čistimo fudbalsku mafiju, "nema više nameštenih utakmica od poslednjeg kola prošle sezone". To je još jedna potvrda da se prošle sezone mnogo nameštalo i svi koji su to radili i dalje su u fudbalu ili politici, niko nije procesuiran... - napisao je Poledica na Tviteru.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati