Fudbal

Milan Zarić

21. 07. 2021. 17:54 9

Skupo plaćene greške: Šamar za Zvezdu u Kazahstanu!

Fudbaleri Crvene zvezde nisu došli do željenog rezultata u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto su u Almatiju izgubili od Kairata sa 2:1. Skupo su crveno-bele koštale greške, što je prvak Kazahstana iskoristio da dođe do velike pobede. Sada će u revanšu na stadionu "Rajko Mitić", koji je na programu za sedam dana, morati da slave sa dva gola razlike kako bi se plasirali u treće kolo kvalifikacija.

Bili su fudbaleri Zvezde favoriti uoči prvog meča u Almatiju, ali igrom u većem delu meča nisu ni zaslužili bolji rezultat. Bezidejna igra u prvom poluvremenu, bljesak u 20 minuta drugog dela i greška u finišu - sve to je dovelo do toga da se crveno-beli sa negativnim rezultatom vrate iz Kazahstana.

Dali su gol u gostima, međutim pošto je pravilo pogotka na strani ukinuto, moraće da na stadionu "Rajko Mitić" iduće srede slave sa dva gola razlike kako bi se plasirali u treću rundu, gde bi u tom slučaju išli na megdan pobedniku meča Alaškert - Šerif (0:1 prvi meč).

Loše je odigrala Zvezda prvo poluvreme, dok je domaćin bio nadahnut, i zahvaljujući tome je stekao i prednost. Igrao se 25. minut kada je odbrana srpskog šampiona prvi put na meču kapitulirala. Mora se reći, na krajnje amaterski način. Jer, lopta je posle kornera došla do Žozea Kantea, koji je iz peterca matirao Borjana.

Odgovora Zvezde nije bilo do kraja poluvremena, ali jeste u nastavku. Zaigrali su crveno-beli mnogo bolje u nastavku, stvorili nekoliko šansi, da bi do izjednačenja došli u 67. minutu. Odigrali su tada gosi sjajnu akciju, Gajić je poslao oštar centaršut po zemlji, a Mikanović je u pokušaju da interveniše loptu skrenuo u sopstvenu mrežu.

Očekivalo se da će izabranici Dejana Stankovića da posle toga reše meč u svoju korist. Imali su i nekoliko šansi, nisu iskoristili šanse, da bi ih koštala još jedna greška u odbrani. U pokušaju da naprva ofsajd zamku, Milan Rodić je zakasnio, lopta je došla do Makija Banjaka, a bivši defanzivac Partizana je zadao veliki udarac crveno-belima.

Otvorio je ovaj poraz Zvezde brojna pitanja, budući da u prva dva takmičarska meča ove sezone nisu došli do pobede. Ako to ne promene u revanšu, od Lige šampiona će se oprostiti već u julu...

Drugo poluvreme: Kairat - Zvezda 2:1 (1:0)

KRAJ MEČA! Zvezda je izgubila u Almatiju.

90. minut - Igraće se još tri minuta. Toliko je vremena za crveno-bele da izbegnu poraz.

88. minut - Praktično se u ovim trenucima ne igra na Centralnom stadionu... Sve ide na vodenicu Kairata, koji je sve bliži pobedi.

85. minut - Sve je manje vremena za crveno-bele. Kairat ima rezultat koji mu odgovara, dok gosti ne uspevaju da ugroze golmana kazahstanskog tima...

80. minut - GOOOOL! ZVEZDA OPET GUBI! Napravili su veliku grešku crveno-beli u odbrani, najlošije se snašao Milan Rodić, koji je zakasnio da izađe i napravi ofsajd zamku, što je iskoristio Maki Banjak, bivši defanzivac Partizana, koji je savladao Borjana.

74. minut - Zvezda sve opasnija. Krstičić dolazi iz drugog plana, dobija loptu u kaznenom prostoru, ali je izblokiran... Iznudio je korner, a posle udarca iz ugla lopta je došla do Milana Rodića, koji je loptu poslao na tribine.

 67. minut - Nova izmena u redovima crveno-belih. Na terenu je Gelor Kanga, koji je zamenio Mirka Ivanića, koji se danas nije proslavio.

66. minut - Bilo je sada opasno pred golom Milana Borjana. Karambol, lopta se odbijala, ali je dobro intervenisao Rodić, koji je otklonio opasnost.

59. minut - Žele crveno-beli da uhvate zalet nakon što su izjednačili, imali su dve, tri dobre situacije, uglavnom nastale posle prodora Milana Gajića, ali su domaći nekako odoleli.

57. minut - GOOOOL! Zvezda je izjednačila! Bila je to sjajna šansa našeg prvaka, došla je lopta na desnoj strani do Milana Gajića, on je poslao oštru loptu po zemlji, na nju je naleteo Mikanović i sproveo je u sopstvenu mrežu!

51. minut - Zvezda je opasno zapretila. Došla je lopta do Nenada Krstičića na nekih 10 metara od gola protivnika, golman je bio na zemlji, ali je vezista crveno-belih loše šutirao.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Dejan Stanković je izvršio prvu izmenu, pa je umesto Pavkova u igru ubacio Dionija.

Prvo poluvreme: Crveno-beli bez igre, Katai jedini zapretio, Kairat - Cvrena zvezda 1:0

KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Moraće fudbaleri Zvezde mnogo bolje u drugom poluvremenu ako žele da ovde dođu do pozitivnog rezultata. Jer, u prvom delu nisu bili dovoljno dobri, protivnik je igrao bolje, dok su izabranici Dejana Stankovića jedinu veliku šansu stvorili posle oduzete lopte ne sredini terena.

43. minut - Najbolja šansa na meču za Zvezdu. Krstičić je presekao loptu na sredini terena, uposlio je Aleksandra Kataija, on se stuštio ka golu Kazahstanaca, međutim u završnici je oklevao, pa je defanzivac domaćih stigao da ga izblokira.

34. minut - Zvezda ne uspeva da uzvrati Kazahstancima, iako se to očekivalo. Sem jednog pokušaja, izostali su napadi crveno-belih, a zanimljivo je da su domaći i posle vodećeg gola za nijansu bili opasniji.

25. minut - GOOOL! Gubi Zvezda! Bili su bolji Kazastanci i tu inicijativu su krunisali sredinom prvog poluvremena. Koban za crveno-bele je bio prekid, odlično ga je izveo Sujumbajev, našao je u petercu Kantea, koji s eiskrao defanzivcima Zvezde i lako savladao Borjana.

21. minut - Stvara Zvezdi mnogo problema Hovhanisjan, ali i Vagner Lav. Pokušao je iskusni Brazilac sa distance, ali je njegov udarac izblokiran.

15. minut - Bolji je na početku meča Kairat, agilniji su Kazahstanci, dok crveno-beli za sada deluju prilično rastrzano.

12. minut - Prva izmena na meču... Ne može više Nebojša Kosović, bivši vezista Partizana, umesto koga je u igru ušao Vorogovski.

7. minut - Prvi šut na meču za crveno-bele. Pokušao je Ben, ali je na visini zadatka bio golman Kairata.

2. minut - Veliku šansu je imao Kairat, našli su se Kazahstanci u odličnoj poziciji, imali su zicer, međutim nisu uspeli da matiraju Borjana. Hovhanisjan se lako prošetao kroz odbranu crveno-belih, ali je u završnici ostao bez snage i udarac iskosa sa desne strane išao je pravo u golmana Zvezde.

1. minut - Počeo je meč u Amatiju.

KAIRAT - CRVENA ZVEZDA 2:1 (1:0)

Stadion: Centralni u Almatiju. Strelci: Kante u 25. i Banjak u 80. minutu za Kairat, a Mikanović (autogol) u 57. za Crvenu zvezdu. Sudija: Hamit Umit Meler (Turska). Žuti kartoni: Šušenačev, Burančijev, Banjak (Kairat), Katai (Crvena zvezda).

KAIRAT: Pokatilov - Milanković, Dugalić, Alil, Sujumbajev (od 46. Burančijev, od 76. Alikulov) - Poljakov, Kosović (od 12. Vorogovski), Hovhanisjan - Šušenačev (od 68. Banjak), Lav, Kante.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gajić, Dragović, Pankov, Rodić - Sanogo, Krstičić - Ben (od 90. Falko), Ivanić (od 67. Kanga), Katai (od 84. Bakajoko) - Pavkov (od 46. Dioni).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati