Fudbal

[ Izvor: Sportsport.ba ]

12. 07. 2021. 19:48 0

Evropa ima novog KRALJA, Azuri slave sa fanovima (VIDEO)

Azuri su nakon više od 50 godina ponovo na krovu Evrope, a za novog fudbalskog kralja Starog kontinenta izabran je kapiten Đorđo Kjelini. Italijani su u finalu boljim izvođenjem penala savladali Engleze koji su bili ubeđeni da će se "fudbal vratiti kući", ali decenijama čekana pobeda je ponovo izostala.


Na povratku u Italiju, novi prvaci Evrope su odlučili da zadaju novi i može se reći poslednji udarac Englezima koji su proteklih dana silno provocirali naciju s Apenina.

Naime, prilikom izlaska iz autobusa kapiten Kjelini je na glavu nosio krunu aludirajući na to da su oni novi kraljevi fudbala, dok je u drugoj ruci nosio trofej, prenosi Sportsport.ba.

Italijansku ekspediciju je dočekalo nekoliko desetina navijača uz slavljeničku atmosteru, dok je glamurozni doček planiran za kasno popodne nakon što bude upriličen prijem kod predsednika Serđa Matarele. 

Inače, iako u poznim fudbalskim godinama 36-godišnji Kjelini je bio među najboljim igračima Evropskog prvenstva uz nekoliko vrhunskih partija u fazi odbrane zajedno sa Leonardom Bonućijem.

Legendarni defanzivac Juventusa je svoj trenutak na međunarodnom nivou je konačno dočekao. Konačno je podigao jedan veliki i važan međunarodni trofej.

 Kjelini je govorio o detaljima pre utakmice. Otkrio je i to da su svi plakali kao mala deca. 

- Pustili smo poneku suzu, mi stariji, ali i mlađi. Zaslužili smo sve to. U ovim godinama ti ovo još više znači... Krajem maja smo govorili da je nešto magično i sve više je bilo tako.

Kjelini je zajedno sa Leonardom Bonućijem obeležio ovaj turnir fantastičnim izdanjima u poslednjoj liniji. Opravdali su status možda i najboljeg štoperskog para današnjice.

- Svako u ekipi ima svoju ulogu i talente. Leonardo Bonući i ja smo veoma različiti i pokušavamo iskoristiti svoje osobine. Volimo se, iskorištavamo svoju snagu. Tako je bilo i za sve igrače u celini. Tajna je da samo koristili snagu svakog od nas - otkrio je sjajni štoper.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati