Fudbal

[ Izvor: Sportklub ]

30. 06. 2021. 19:25 0

Novi predsednik FSS do 15. decembra, o sudijama 6. jula

Rukovodstvo Fudbalskog saveza Srbije biće izabrano do 15. decembra, dok će izbori biti raspisani posle izmena Statuta FSS i javne rasprave, u septembru. Odbor za hitna pitanja razmatraće predložene liste sudija početkom naredne nedelje, najverovatnije u utorak 6. jula, epilog je još jednog burnog fudbalskog dana u Staroj Pazovi.


Poslednjeg junskog dana 2021. zasedala je Skupština Fudbalskog saveza Srbije. Sednica u Staroj Pazovi počela je u 13.05 časova. Posle skoro 80 minuta završena je, prema očekivanjima, u mirnom tonu, bez glasa protiv.

Delegati skupštinskog saziva usvojili su Finansijski izveštaj za prethodnu godinu. Ostale teme, takođe, imale su protokolaran sadržaj i dnevni red brzo je apsolviran. Sednicom je prvi put predsedavao Nenad Bjeković, od 24. maja, zamenik predsednika Fudbalskog saveza Srbije. Prisutni su bili i Dragan Stojković Piksi, selektor reprezentatcije Srbije i Tomislav Karadžić, počasni predsednik FSS.

Više bure očekivalo se na potom najavljenoj sednici Odbora za hitna pitanja. Posle dužeg većanja, očigledno u želji da usaglase stavove o spornim promenama na listama sudija i posmatrača, članovi najužeg operativnog tela srpskog fudbala, odlučili su se na lakonsko rešenje i otkazali sastanak. Početkom naredne nedelje trebalo bi da definitivno zapaljivu temu skinu sa dnevnog reda.

Članovi novoformirane Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije, na čelu sa predsednikom Dejanom Filipovićem, dostavili su u četvrtak ujutro definitivan predlog na kojem se nalazi 19 arbitara. Inicijalne liste Super i Prve lige i jedinstveni spisak posmatrača, od 40 prezimene, potpisali su i ostali članovi komisije Bojan Stojanović, Dejan Santrač i Nenad Đokić.

U odnosu na prošlu sezonu, izbrisani su Danilo Grujić, Miloš Đorđić, Zoran Široki, Novica Anđelovski, Dragan Čolović i Milan Ilić. Talas očekivanih promena, osnovni preduslov regularnog i poštenog takmičenja, uprkos ogromnim pritiscima, zapljusnuo je poslednjih dana Terazije 35. Iza kulisa, trajala je žestoka bitka, pojedine arbitare "zaštitili" su krupni igrači, s posebnom ulogom u FSS.

Uz zamenika predsednika, Nenada Bjekovića, članovi najužeg rukovodećeg tela su i predsednici regionalnih saveza Dragan Simović (Vojvodina), Novica Tončev (Istok) i Branko Stojaković (Zapad) i Bojan Pavićević, zadužen za futsal i ženski fudbal.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati