Fudbal

Milan Zarić

29. 06. 2021. 20:28 0

KRAJ ERE Nemci posle 15 godina na novom početku

Jedna era fudbalske reprezentacije Nemačke okončana je nakon večerašnjeg poraza od Engleske (0:2) u osmini finala Evropskog prvenstva. Ta era okončana je odlaskom Joakima Leva sa mesta selektora.

Lev je na kormilo "pancera" došao tiho, preuzeo je reprezentaciju 2006. godine, nakon što je Jirgen Klinsman osvojio bronzu na Svetskom prvenstvu u domovini i kasnije utkao svoj potpis u velike uspehe Nemaca. Međutim, na tom putu je bilo i razočaranja, poput ovog večerašnjeg.

Samo dve godine je Levu bilo dovoljno da dođe do prvog velikog rezultata, pošto je sa "pancerima" 2008. godine igrao finale Evra, ali je tada njegova selekcija izgubila od Španije, pa je morao da se zadovolji srebrnom medaljom.

Na Mundijalu 2010. godine, na kom je izgubio od Srbije (0:1), Lev je sa Nemcima osvojio bronzu, što je bila samo najava onoga što će se desiti četiri godine kasnije, kada su Nemci osvojili svetsku titulu pobedom nad Argentinom.

Ostao je nakon tog uspeha Lev na klupi Nemaca i jedino vredno pomena je bilo polufinale Evra 2016. godine, kao i osvojen Kup konfederacija godinu dana kasnije.

Na Mundijalu u Rusiji je doživljen debakl i ispadanje u prvoj fazi, ali su čelnici Saveza verovali Levu, pa su produžili ugovor sa njim. Ostao je sjajni stručnjak na klupi "pancera" i na ovom kontinentalnom šampionatu, na kom takođe nije mogao do uspeha, te je ispao u osmini finala od Engleske.

Dakle, zatvorena je jedna era nemačkog reprezentativnog fudbala, protkana velikim uspesima, i sada je vreme da otpočne neka druga era. A tokom nje će u glavnoj ulozi biti doskorašnji trener Bajerna Hansi Flik, koji je još pre početka Evropskog prvenstva postigao dogovor sa čelnim ljudima FS Nemačke.

Hoće li Flik biti uspešan kao njegov prethodnik, sa kojim je sarađivao na klupi Nemačke, ostaje da se vidi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati