Fudbal

[ Izvor: mediji ]

22. 06. 2021. 09:38 1

Savo: Olimpija je bila najbolja odluka

Savo Milošević je imao pozive sa Dalekog istoka, sa Ostrva, ispipavali su mu puls Česi i Slovaci, pa je dolazak u Olimpiju iz Ljubljane bilo iznenađenje za mnoge.

Milošević u intervjuu za tamošnji "Snportal" objasnio kako je i zašto izabrao baš Olimpiju.

- Uvek je pitanje šta je bolje. Ali mislim da je ovo najbolja odluka, jer ako previše razmišljate o tome šta je bolje, onda previše razmišljate o novcu, a to nije dobro - rekao je Milošević - Ušao sam u celu priču jer Olimpija ima kapaciteta za još više, jer može pokazati više nego što je imala do sada. Ovo je klub sa ogromnom istorijom, može samo više. Važno je da i klub i sam predsednik imaju visoke ambicije. Da osvoje prvenstvo, trofej, da uspeju u Evropi. Ambicije su se poklopile sa mojima.

Određene igrače je znao od ranije, ali je jasan kakav tim želi.

- Imamo mnogo mladih ljudi koji imaju motivaciju i želju, ali stvar je u tome da svi ostali, a posebno oni iskusni, imaju karakter i poistovećuju se sa Olimpijom kao klubom. Ne možete bez toga. To je jedna od glavnih stvari u današnjem fudbalu. Igrači bez karaktera ne mogu da igraju na najvišem nivou i postignu rezultat. Karakter zaista igra važnu ulogu. Tokom sezone ima puno uspona i padova, samo momci koji neće pokleknuti kada je teško, mogu da prođu. Neophodno je imati što više takvih igrača.

Milošević je objasnio dan nije preterano važan sistem igre, već principi igre koji će pokušati da implementira. Ne kuka mnogo što neće u timu imati Đorđa Ivanovića, koga je samo povremeno koristio u Partizanu a koji je napustio klub, ali za ostvarenje ambicija potrebna su pojačanja.

- To je stvar koja je u klubu, a to je na domenu dogovora stručnog štaba i predsednika. Ne mogu da vam kažemo ko bi trebalo da dođe, jer to ne bi bilo pošteno prema igračima koji su ovde.

Govoreći o najupečatljivijim momentima u igračkoj karijeri, Milošević je izdvojio dva:

- Prvi je gol protiv Češke u produžecima sa Jugosavijom. Uvek je važno postići gol u takova važnom trenutku. Drugi se dogodio u finalu Liga kupa Engleske 1996. godine, kada sam dao gol Lidsu u dresu Aston Vile. Ne želim da vas podsećam na one golove protiv Slovenije 2000. godine na EURO, da vam ne bi stavljao so na ranu...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati