Fudbal

Direktno.rs

19. 06. 2021. 14:19 1

Terzić: Za nekoliko dana dovodimo dvojicu igrača

Furiozan početak prelaznog roka, potom zatišije, ali sudeći po rečima prvog operativca kluba Zvezdana Terzića navijači Crvene zvezde treba da očekuju buru narednih dana. Generalni direktor crveno-belih na sednici Skupštine govorio je o urađenom u prethodnom periodu, ali i planovima vezanim za razvoj kluba do 2027. godine.

A Crvena zvezda ima ambiciozne planove, osvajanje titula u kontineitetu i igranje grupne faze UEFA takmičenja. U tom cilju je angažovan Aleksandar Dragović, ali tu je samo stavljen zarez.

- Već smo krenuli u pripreme za narednu sezonu. Sačuvali smo postojeći tim, doveli Aleksandra Dragovića, u narednim danima ćemo realizovati jos dva dolaska. Niko od nosioca igre ne može da napusti klub bez obzira na finansijsku ponudu. Oformili smo izuzetno kvalitetan i konkuretan tim i time stvorili sve preduslove za ispunjenje zacrtanih sportskih ciljeva. To su šampionska titula i u narednoj sezoni, i plasman u grupnu fazu UEFA takmičenja. Duboko verujem da imamo najbolji tim u poslednjoj deceniji. Verujemo u Dejana Stankovića i njegov stručni štab, i nadamo se novoj Ligi šampiona - rekao je Zvezdan Terzić.

On je na taj način samo podgrejao priču o dolasku Aleksandra Prijovića i kolumbijskog levog beka Mohike. Crvena zvezda je dobila novi saziv skupštine, a Terzić je iskoristio priliku da se priseti pređenog puta. I najavi nove projekte.

- Danas je sedam godina od kako sam došao da rukovodim voljenim klubom i stvarno imam mnogo razloga da budem ponosan na pet osvojenih šampionskih titula i četiri grupne faze UEFA takmicenja. Prezentovali smo vam danas nacrt strategije razvoja kluba za period 2022-2027 i videli ste da je naš plan u tom petogodišnjem periodu da osvojimo pet novih šampionskih titula i stalno igramo grupnu fazu UEFA takmicenja.

On je pohvalio sportske rezultate, sa akcentom na ovogodišnji bilans u Evropi.

- Što se sportskih rezultata tiče, mogu sa zadovoljstvom da konstatujem da je Crvena zvezda ove sezone po četvrti put uzastopno igrala grupnu fazu UEFA takmičenja, i to veoma uspešno. Ovog puta Ligu Evrope. Važno je napomenuti da smo zbog korone i uslovljene promene formata kvalifikacija, sve tri utakmice igrali kao gosti, bez prava na revanš. Bez poraza u regularnom delu ali posle 1:1 sa Omonijom u gostima i penal ruleta, izgubili smo šansu da igramo plej-of za Ligu šampiona - rekao je Terzić i nastavio:

- Kao drugi u grupi Lige Evrope, iza nemačkog Hofenhajma, a ispred češkog Libereca i belgijskog Genta, plasirali smo se u nokaut fazu prolećnog dela takmičenja. U februaru mesecu smo imali istorijski dvomeč sa sedmostrukim šampionom Evrope Milanom, i neporaženi izašli iz tih duela, ali zbog gola u gostima Milan je prošao dalje. Opšte mišljenje - nezasluženo. Zvezda je bila bolja iako je u oba meča završnicu meča igrala sa igračem manje i baš u tom delu meča pritiskala i napadala Milan, za ponos svih Zvezdaša. Pokazali smo da rastemo kao klub, i da smo iz sezone u sezonu sve bolji i bolji.

Ponovio je Terzić priču o teškim uslovima poslovanja usled COVID-a, ali je najavio i nove projekte kada je reč o infrastrukturi.

- Preko sedam miliona evra je do sada uloženo u stadion i objekte oko stadiona. Sve iz tekućeg poslovanja, bez dinara zaduživanja. Privodimo kraju radove na mediko bloku i teretani i 15. jula ćemo i zvanicno otvoriti našu novu zgradu sa svim pratećim sadržajima. Nastavićemo sa daljim ulaganjima u infrastrukturu, uslove za trening naših igrača i rad zaposlenih, kao I u komfor za nase gledaoce. Osim investicija u izgradnju trening kampa za mlađe selekcije, mi svake godine uložimo oko tri miliona evra u funkcionisanje i rad omladinske škole Crvene zvezde. Planiramo da u narednom periodu uložimo još više, jer smo sigurni da je to investiranje koje će se višestruko vratiti - zaključio je Terzić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


U trendu

Zoran Živković [29.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati