Fudbal

M. Z.

18. 06. 2021. 11:22 0

"FSS od srpskih fudbalera napravio robove!"

Sindikat profesionalnih fudbalera "Nezavisnost" je istakao da neće učestovati u radu novog saziva Arbitražnog suda Fudbalskog saveza Srbije, obelodanjeno je u saopštenju, dok je predsednik ovog sindikata Mirko Poledica na Tviteru poručio da je "FSS od srpskih fudbalera napravio robove".

Saopštenje Sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost", u kom je obrazloženo zašto neće učestvovati u radu Arbitražnog suda FSS, prenosimo u celosti:

"Obaveštavamo javnost da je dana 16.06.2021. zasedao Izvršni odbor SPF NEZAVISNOST i da smo doneli odluku da ne učestvujemo u radu novog saziva Arbitražnog suda Fudbalskog saveza Srbije (FSS), iz sledećih razloga:

SPF NEZAVISNOST je učinio sve što je mogao kao legitimni predstavnik igrača, da novi sastav Arbitražnog suda i Pravilnik o radu Arbitražnog suda garantuju nezavisnost i fer i pošteno suđenje, za sve članove FSS. Pokazali smo fleksibilnost i dobru volju kada smo predložili da arbitar koga je FSS postavio na tu funkciju, gospodin Rade Đapa, bude predsednik Arbitražnog suda, što su FSS i Zajednica klubova Super i Prve lige na naše iznenađenje odbili, bez obrazloženja.

Na sastancima koje smo održali poslednja dva meseca pružena nam je ruka i dato obećanje da će sve naše primedbe i izmene koje smo tražili biti usvojene a sve u cilju da državljani Srbije imaju ista prava u Srbiji kao i stranci. Svi naši zahtevi bili su utemeljeni i potkrepljeni zakonskim regulativama, FIFA i UEFA propisima.

Nažalost, FSS nas je izigrao i doveo u zabludu, poslali su nam jasnu poruku da nemaju apsolutno nikakvu želju da bilo šta menjaju i unapređuju, da im je jedini cilj ugnjetavanje srpske dece i da smo na sastanke bili pozivani samo da bi FSS mogao da ispuni formu i obavesti UEFA da vode dijalog sa predstavnicima igrača, što je obaveza svih saveza UEFA članica.

Takođe, odluku o novom Pravilniku o radu Arbitražnog suda donelo je pet članova FSS Odbora za hitna pitanja, od kojih je jedan član Izvršnog odbora Zajednice klubova Super i Prve lige, a dvojici su sinovi predsednici klubova koji se takmiče u Super ligi Srbije, što predstavlja sukob interesa i direktan uticaj da novim Pravilnikom o radu Arbitražnog suda, klubovi budu favorizovani. Jedan od članova FSS Odbora za hitna pitanja koji je odlučivao, bio je i gospodin Novica Tončev, koji je ministar u Vladi Republike Srbije i koji po Zakonu o sportu član 33. stav 3. ne bi ni smeo da bude član bilo koje sportske organizacije, kao politički funkcioner.

SPF NEZAVISNOST ne želi da daje legitimitet Arbitražnom sudu koji neće biti nezavistan i neće imati fer i pošteno suđenje za državljane Srbije, koja u sopstvenoj zemlji nemaju ni približno jednaka prava kao što ih imaju stranci, na koje se primenjuju FIFA pravilnici i nadležnosti. Mi ćemo nastaviti da vodimo borbu svim legitimnim sredstiva koje imamo na raspolaganju, uključujući i javne proteste i štrajkove i pozivamo igrače da nas podrže u što većem broju, kako ne bi sledeće i narednih sezona igrali bez plata i bez bilo kakvih prava", zaključuje se u saopštenju Sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati