Fudbal

Milan Zarić

15. 06. 2021. 19:53 0

Portugal pobedio, Ronaldo ispisao istoriju na EP!

Fudbaleri Portugala su se namučili u prvom kolu grupe F Evropskog prvenstva, 85 minuta nisu mogli da probiju bedem ispred gola Mađarske, ali su onda izveli blickrig i na kraju su slavili sa 3:0. Ovaj meč će ostati upamćen po tome što se u strelce dva puta upisao Kristijano Ronaldo, koji je tako ispisao istoriju Evra, jer ne samo da je nastupio na petom kontinentalnom šampionatu, već je i postao najbolji strelac u istoriji EP.

Kada su izvučene grupe za Evropsko prvenstvo, bilo je jasno da se jedna grupa izdvaja, a to je upravo ova F, u kojoj su pored Portugala i Mađarske, još Nemačka i Francuska. Stoga je vladalo mišljenje da će onaj ko kiksne protiv Mađara, objektivno najslabije ekipe u grupi, biti u velikim problemima.

I zamalo da to zadesi Portugalce, koji su se mučili 85 minuta, da bi sedam minuta dali tri gola i stavili tačku na meč.

Imali su Portugalci više od igre tokom celog meča, diktirali tempo, stvarali šanse, međutim golman Peter Gulači je zaustavljao sve napade do 85. minuta, a onda je tri puta kapitulirao, pa su naši severni susedi ostali praznih šaka.

Kada je reč o samom meču, prvi su fudbaleri Mađarske bili ti koji su zapretili, pa je u dobroj šansi u 37. minutu bio Adam Salai, koji se izborio za prostor, šutirao je, no golman Rui Patrisio je uspeo da mu odbrani.

A onda je usledio odgovor Portugalaca. Najpre je Diogo Žota bezuspešno pokušao, da bi u 44. minutu bio viđen promašaj Evropskog prvenstva. Jer, došla je lopta do njega posle centaršuta Bruna Fenandeša. Ali, odskočila je nešto pre nego što ju je Ronaldo udario, nije uspeo da je kontroliše, pa je njegov udarac završio preko gola.

Do kraja poluvremena nije bilo promene rezultata, ali se to u nastavku promenilo, budući da su se mreže tri puta tresle, međutim samo jedan gol je bio priznat.

Naime, u 80. minutu je Šabolš Šen dobio loptu, istrčao je ispred Ruija Patrisija i matirao ga. Međutim, nije ni stigao da se raduje, budući da je pomoćni sudija podigao zastavicu i dosudio je ofsajd.

A neka vrsta kazne za to je stigla u 85. minutu, kada je Rafael Gereiro dobio loptu unutar kaznenog prostora, šutirao je i matirao Gulačija, koga je prevario i jedan od defanzivaca njegove ekipe, budući da je zakačio loptu i skrenuo je u gol.

I to nije bilo sve od Portugalaca, koji su pobedu potvrdili samo tri minuta kasnije. Pao je u kaznenom prostoru Andre Silva, oborio ga je Vili Orban i sudija Čakir je pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Kristijano Ronaldo, koji je matirao Gulačija i ispisao je istoriju na prvenstvima Evrope.

I nije se na tome zaustavio, već je mrežu rivala tresao i u sudijskoj nadoknadi. Tada je posle kombinacije sa Silvom izašao ispred golmana Mađarske, koji nije imao ni promil šanse da odbrani, pa ga je Ronaldo drugi put savladao.

Jer, postao je najbolji strelac u istoriji EP, postigavši ukupno 11 golova, dva više od Mišela Platinija, sa kojim je do ovog meča delio prvo mesto na večnoj listi strelaca.

MAĐARSKA - PORTUGAL 0:3 (0:0)

Stadion: "Puškaš Arena" u Budimpešti. Gledalaca: 55.662. Strelci: Gereiro u 84. i Ronaldo u 87. iz penala i 90+2. minutu. Sudija: Džunejt Čakir (Turska). Žuti kartoni: Nego, Orban (Mađarska), Dijaš (Portugal).

MAĐARSKA: Gulači, Botka, Orban, An. Salai, Nađ (od 90+5. Varga), Lovrenčič, Klajnhajsler (od 78. Siger), Šafer (od 65. Nego), Fiola (od 88. Varga), Ad. Salai, Šalai (od 77. Šon).

PORTUGAL: Patrisio, Semedo, Dijaš, Pepe, Gereiro, Karvaljo (od 81. Sančes), Danilo, Fernandeš (od 89. Mutinjo), Ronaldo, B. Silva (od 71. R. Silva), Žota (od 81. A. Silva).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati