Fudbal

Direktno.rs

12. 06. 2021. 17:04 0

Mur šokirao Švajcarce i doneo Velsu veliki bod

Tim Vladimira Petkovića bio je bolji tokom većeg dela susreta, imao je vođstvo, međutim, Ostrvljani su u finišu stigli do važnog boda - 1:1. Obe ekipe su golove postigle na sličan način, glavom, posle (skraćenog) kornera – na jednoj strani to je učinio Bril Embolo, a na drugoj Kifer Mur.

Posle prve runde, prva u grupi je Italija sa tri boda, po jedan imaju Vels i Švajcarska, dok je Turska bez bodova. U narednom kolu snage će odmeriti Turska i Vels, odnosno Švajcarska i Italija.


Nakon prvih 15, može se reći dosadnih, minuta, u Bakuu, prvu priliku imali su Velšani – i to baš dobru.Danijel Džejms je uputio idealan centaršut, Mur je loptu zahvatio glavom, šutirao pod prečku, ali se Zomer izdužio i sprečio pogodak. Od tog momenta "sajdžije" su preuzele inicijativu i počele sa pokušajima da kroz organizovan, pozicioni napad stignu do prilike.

Do pauze najbolje šanse imao je Haris Seferović, koji je dva puta sam sebi stvorio prostora za udarac, dok je u nadoknadi pokušao nakon odličnog građenja i dodavanja Emboloa. Upravo je Embolo bio taj, koji je u nastavku stavljao na muke defanzivce Velsa. Prvo je zapretio nakon odličnog prodora, da bi u 49. minutu i savladao Vorda, nakon kornera, koji je izveo Đerdan Šaćiri. Vels je morao da se trgne nakon primljenog gola, pokušavao sporadično, a onda ni iz čega stigao do izjednačenja.


Nakon kombinacije posle kornera i centaršuta Morela, Kifer Mur je u 74. minutu dobro "trznuo" glavom i prevario Zomera za poravnanje rezultata. Do kraja susreta uzbuđenje se dogodilo u 85. minutu, kada je Gavranović, odmah po ulasku na teren, pogodio mrežu Velsa, međutim, VAR je taj gol poništio zbog ofsajda.

Takođe, Embolo je ponovo bio u centru pažnje u poslednjem minutu, kada je nakon kornera razgrnuo sve i šutirao glavom, nedovoljno precizno.


Vels - Švajcarska 1:1 (0:0)

Stadion: Olimpijski stadion, Baku. Sudija: Klemon Turpan (Francuska). Gledalaca: do 34.935. Strelci: Embolo '49 minut (Švajcarska); Morel (Vels) '74 minut.

Vels
: Vord - Roberts, Rodon, Dejvis, Mefam - Morel, Alen, Remzi (Ampadu od 93') - Džejms (Bruks od 75'), Mur, Bejl

Švajcarska: Zomer - Mbabu, Elvedi, Šer, Akanđi, Rodrigez - Džaka, Frojler, Šaćiri (Zakarija od 66') - Embolo, Seferović (Gavrilović od 85')

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati