Fudbal

[ Izvor: Sportske.net ]

11. 06. 2021. 18:24 6

Stojković: Japan je mnogo bolji i brži tim

U TV prenosu utakmice Srbija - Japan je viđena Stojkovićeva ljutita reakcija kada je Milan Makarić propustio priliku za gol, pa mu je posle meča postavljeno pitanje i na tu temu.

Porazom od Japana u Kobeu rezultatom 1:0, reprezentacija Srbije završila je turneju na Dalekom Istoku, gde je prethodno remizirala sa Jamajkom, 1:1.

Posle današnjeg meča, selektor ''Orlova'' Dragan Stojković nema nikakvu dilemu da je pobedio bolji tim.

- Japan je mnogo bolji i brži tim, tehnički daleko dominantniji u odnosu na ovaj sastav naše reprezentacije i njihova pobeda je sasvim zaslužena. I ako me pitate kao trenera da li sam to očekivao, da, upravo sam tako nešto i očekivao. Da će biti dosta teška i zahtevna utakmica za naše igrače. Japanci su iskusni i uigrani, to se vidi na terenu. I da smo pobedili, isto bih vam rekao, ovaj poraz ne menja ništa u našim budućim planovima.

Upozoravali smo i u poluvremenu na šta treba obratiti posebnu pažnju. Taj jedan korner, devijacija lopte na drugu stativu, primili smo olako gol koji je Japancima u nastavku utakmice ulio dodatno samopuzdanje da krenu napred i da zaigraju kako žele. A sa druge strane, nama je bilo poprilično teško da ispratimo taj njihov ritam' - objasnio je Stojković, a prenosi zvanični sajt FSS.

U TV prenosu je viđena i Stojkovićeva ljutita reakcija kada je Milan Makarić propustio priliku za gol, pa mu je posle meča postavljeno pitanje i na tu temu.

- Pa jeste, iznervirao sam se jer sam znao da će doći do jedne, eventualno dve šanse za našu ekipu. Ne više. Nismo mogli u ovoj konstelaciji da budemo dominantni i meni je to apsolutno jasno, ne treba niko da brine previše zbog toga. I ta šansa kad se ukazala, jednostavno smo morali da je iskoristimo. Ali to je detalj koji ne menja puno toga. I da smo dali gol, pitanje je kako bi se utakmica završila - napominje Stojković.

Na kraju, rezime ove turneje i pogled ka septembru, kada se nastavljaju kvalifikacije za Mundijal u Kataru, pišu Sportske.net.

- Ja imam svoje mišljenje po pitanju mečeva prijateljskog karaktera. Mene oni ne zanimaju sa rezultatskog aspekta i to svi znaju. Ovo je nešto što smo morali da odradimo, u uslovima koji nam nikako nisu išli na ruku. Znate i samo da smo 10 dana bili zatvoreni u hotelu, bez izlaska napolje. Ne mogu od ovih momaka da tražim više i ne treba očekivati više. Dali su svoj maksimum i to je najvažnije. Želim da im se zahvalim što su prihvatili poziv i pošli sa nama u Japan, što su žrtvovali svoje godišnje odmore posle naporne sezone. To je svakako za pohvalu. A niti sam tražio nešto posebno, niti sam očekivao nešto posebno. Videli smo dosta toga na treninzima i na utakmicama, u svakom slučaju dva lepa testa, ali ono što mene zanima i o čemu ja razmišljam, to je 4. septembar - zaključio je Stojković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati