Fudbal

Direktno.rs

31. 05. 2021. 15:31 1

Piksija razočarali večiti: Na derbiju niko ništa nije pokazao

Selektor fudbalera Srbije Dragan Stojković Piksi pre nekoliko dana je saopštio spisak reprezentativaca za prijateljske mečeve sa Jamajkom i Japanom, a ono što je bilo uočljivo na prvi pogled je da - nema igrača Crvene zvezde i Partizana. Sada je taj spisak malo modifikovan, pa se na spisku našao napadač crno-belih Nemanja Jović.

Selektor "orlova" je danas objasnio zašto nije pružio poverenje još nekom od igrača večitih.

- Gledao sam poslednja dva derbija, u prvenstvu i Kupu. Iskren da budem, nisam oduševljen. To je vrlo kratko. Niko od igrača nije nešto posebno pokazao, ali mali Jović je za svoje godine pokazao neku razliku koja je bila intrigantna. U situaciji kada može da mu se pruži prilika, zašto da ne - rekao je Piksi na konferenciji za medije.

Pored Jovića, Piksi je spisku pridodao i Milana Makarića, najboljeg strelca Superlige Srbije, dok su zbog povreda otpali Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović, Andrija Živković i Darko Lazović.

- Ovom spisku su dodata dva imena, Milan Makarić, najbolji strelac Superlige, i Nemanja Jović koji je prekomandovan iz mlade selekicje u A tim. Mitrović, Vlahović, Živković i Lazović su imali u nedelju veče preglede i ustanovljeno je da ne mogu da budu s nama - rekao je selektor Dragan Stojković, dok je doktor Dejan Aleksandrić dodao:

- Mitrović je pre tri nedelje pretrpeo povredu rotatora levog kuka, nije ni trenirao od tada. Lazović je imao problem sa zubnim implantom, koji je morao da bude saniran. Vlahović oseća hronične bolove u preponskoj regiji, a Živković je na pretposlednoj utakmici pretrpeo lakšu povredu kolena, ali i dalje oseća bolove sa unutrašnje strane.

O sastavu koji ima selektor je rekao:

- Imam zadovoljstvo da ću moći da vidim igrače koje ste pomenuli i koje već neko vreme pratimo. Pogotovo sada u prijateljskim utakmicama u kojima igrači bez ikakvog stresa i presije mogu da pokažu šta imaju u svojim nogama. Joveljić, Terzić... Predstavljaju ozbiljan potencijal za nas u budućnosti. Veoma sam zadovoljan što ih imam na raspolaganju. Ova ekipa koja bude išla za Japan imaće prosek godina oko 24 godina, što je pohvalno.

Podsetimo, Srbija će će 7. juna u Hjogu igrati prijateljsku utakmicu protiv Jamajke, a pet dana kasnije u Kobeu protiv Japana, na Kirin kupu.

- Koliko poznajem Jamajku i Japan, iskreno, ne poznajem ih uopšte. Ali dobićemo informacije i pogledaćemo video čisto da bismo imali jasniju sliku sa kime ćemo igrati,. Ali meni to ništa ne znači, jer kao što sam od prvog dana govorio, mi ćemo biti fokusirani na nas i kako ćemo da izgledamo na terenu. Da li da očekujete ofanzivnu Srbiju, nemojte ni da pitate.

Piksi: Nije bilo prevrata u FSS, u sportskom delu se pitam mnogo

Tokom najave turneje u Aziji, gde će reprezentacija Srbije igrati protiv Jamajke i Japana, selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi govorio je i o stanju u FSS.

Tačnije, osvrnuo se na nedavni haos u borbi za fotelju prvog čoveka Saveza i "borbu" Marka Pantelića s jedne i Nenada Bjekovića s druge strane.

- Nije tu bilo nikakvog prevrata. Svi znamo šta se desilo. Maksimalno sam skoncentrisan i posvećem poslu kojim se bavim i imam odgovornost za sportska pitanja i sve što se dešava oko nacionalnog tima. Niti želim niti mogu da se mešam u rad Saveza - istakao je Stojković i nastavio:

- Rekao sam da postoje dva sektora, politika i sportski deo Saveza. Uz sportskom delu se pitam i to se baš mnogo pitam i pitaću se. O ovoj drugoj političkoj strani se ne brinem previše. Vidim da Savez funkcioniše dobro, imamo podršku, to mi je jako bitno i ne želim da trošim energiju na to.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati