Fudbal

[ Izvor: Sportske.net ]

22. 05. 2021. 20:18 2

Luis Suarez. I tačka.

Bio je to 25. septembar, na početku prošle jeseni, kada je Luis Suarez posle tri nedelje treniranja odvojeno od ekipe, proteran od strane Hosepa Marije Bartomeu, ne od strane Ronalda Kumana, besplatno u redove Atletiko Madrida. Danas, novog šampiona Španije.

Kako pišu sportske.net, tačno osam meseci kasnije 22. maja, Luis Suarez je postigao, ispostaviće se, gol vredan titule na koju je Atletiko Madrid čekao sedam godina. SEDAM. Pre toga je do prethodne čekao OSAMNAEST, od kako je Radomir Antić doneo duplu krunu 1996.

I onda je Hosep Marija Bartomeu odlučio da prkosi Mesiju do kraja. Luis Suarez je označen kao "gordito" (debeli), kao da je starac Fočo od 33 i po ljeta. Na pragu 34, trom, nedovoljno dobar za Barselonu. Njegovu "devetku", koju je kao najveći borac i najbolji napadač u istoriji kluba, nasledio je - Martin Brajtvajt. I to je možda i sve što treba da znate i što biste što pre želeli da zaboravite na ovu temu.

Ako vam je do statistike, u ovom slučaju je još bitnija - Luis Suarez je brojao do 21, ISTO do koliko i Grizman, Dembele i Brajtvajt u prvenstvu! Grizman je dao 13, Dembele šest, Brajtvajt dva gola u La Ligi, kao saigrači koji su najčešće igrali sa Mesijem u napadu ove sezone. Luis Suarez je bez Mesija dao 21. I svaki kada je bilo najpotrebnije. Svaki drugi za pobedu. Sam je doneo 20 bodova.

Eto, recimo, u pretposlednjem kolu dao je gol Osasuni za 2:1 u finišu, danas je dao za 1:2 takođe 15 minuta pre kraja. Dao je gol Alavesu u nadoknadi za pobedu. Kada se lomila titula, kada je delovalo da će Atletiko posustati. Možda i jeste, ali zato nije posustao "gordito".

Nije sam osvojio titulu, ali je najveći heroj Atletika, i sezone 2020/21. Najveći luzer nije Barselona. Najveći luzer je Hosep Marija Bartomeu. Ovo je njegova titula, skoro pa kao Suarezova.

Neka slavi crveno-beli deo Madrida. Neka Luis Suarez pošalje večeras poruku Bartomeuu, Kumanu, Ramonu Planesu i ostaloj bagri - "ljubi vas 'gordito' ".

Najveća "devetka" kada je (bilo) najpotrebnije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati