Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

19. 05. 2021. 11:16 0

Zorana Mamića priveli u BiH (VIDEO)

Pripadnici bosanskohercegovačke Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) priveli su fudbalskog trenera Zorana Mamića, za kojim je zagrebački Interpol nedavno raspisao međunarodnu poternicu. Brat Zdravka Mamića stigao je u sud BiH, u društvu advokata Zdravka Rajića.


Prema zakonskoj proceduri, Mamić će biti priveden u Sud BiH, gde bi sudija za izručenja trebalo da utvrdi koje dokumente poseduje. Ukoliko ima važeće dokumente koji potvrđuju da je BiH državljanin, Mamić u skladu sa zakonskim propisima neće do daljnjeg moći da bude izručen Hrvatskoj.

Istu proceduru prošao je i njegov brat Zdravko.

- Ono što za sad mogu reći je da smo primili zahtev Interpola iz Zagreba i da smo po tom zahtevu počeli postupanja. Javnost ćemo tokom dana obavestiti o više detalja - rekao je Luka Miladinović, zvaničnik SIPA-e.

Reč je o rutinskom postupku koji se primjenjuje u ovakvim slučajevima.

Zoran Mamić ranije je potvrdio da poseduje državljanstvo BiH te je zatražio da zatvorsku kaznu koja mu je određena u Hrvatskoj izdržava u BiH.

Hrvatska policija je prošle nedelje poternicu za Zoranom Mamićem nakon što je on i službeno proglašen beguncem. Za Mamićem je raspisan evropski nalog za hapšenje i Interpolova crvena poternica.

Mamić je punosnažno osuđen na četiri godine i osam meseci zatvora.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati