Fudbal

S. I.

16. 05. 2021. 14:55 0

KRAJ U RUSIJI Nikolić nije mogao do Lige šampiona

Spuštena je zavesa u Rusiji, Zenit je potvrdio šampionsku titulu, a u žestokim okršajima Spartak iz Moskve je remijem u Groznim uspeo da sačuva drugo mesto i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona ostavljajući Lokomotivu našeg trenera Marka Nikolića na trećem mestu i grupnoj fazi Lige Evrope. U Ligi Konferens Evrope su Rubin i Soči.

Poslednje kolo u Rusiji imalo je više predigra a jedno je odlaganje meča za opstanak između Ufa i Arsenala zbog vremenskih nepogoda koji se ipak odigrao sa dva sata zakašnjenja i to pobedom domaćina 2:1.

Lokomotiva je posle osvajanja Kupa Rusije imala turbulentan dan jer su mediji objavili da je trener Marko Nikolić dobio poziv Galatasaraja, a da novi ponuđeni ugovor nije bio zadovoljavajući u finansijksom smislu. Ural sa Brankom Jovičićem dao je sve od sebe u Moskvi, a Lokomotiva je od 27. minuta imala igrača više (isključen Augustinjak), a od 75. dva igrača više jer je pocrveneo (Miskić). Međutim, Lokomotiva jednostavno nije mogla da nađe put do mreže sve do 89. minuta kada je Ribčinski ubacio loptu u mrežu za trijumf 1:0.

Međutim, to nije vredelo iako je Spartak iz Moskve je bio korak od nokauta u Groznom jer je Akhmat preko Ilijina (21,30) vodio 2:0. Međutim, Kinsi Promes (54) i Mozes (83) doneli su bod 2:2 i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Rubin je Kazanja čiji napada predvodi Đorđe Despotović gubio je od Rotora sve do 90+3. minuta kada je naš reprezentativac golom iz penala doneo remi 1:1, a rivala gzurnuo u ambis. Međutim, zbog pobede Dinama iz Moskve nad CSKA (3:2) ostao je Rubin četvrti na tabeli (bolji međusobni skor od Sočija) i obezbedio je Ligu Konferens Evrope, kao i petoplasirani Soči. CSKA, Dinamo i Krasnodar su ove sezone ostali bez Evrope.

Ispali su Tambov i Rotor, dok će Ufa i Arsenal iz Tule u plej-aut. U Ligu su ušli Krila Sovjetov i Orenburg, Nižnji i Alanija će igrati plej-aut sa 13. i 14. iz Premijer lige. Ufa će igrati protiv Alanije, a Arsenal protiv Nižnjeg.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati