Fudbal

S. I.

12. 05. 2021. 10:13 0

Lijanko u dresu Srbije: Igrač sličan Veljkoviću

Selektor Srbije Dragan Stojković po povratku iz Italije otkrio je da namerava da za junske prijateljske mečeve pošalje poziv štoperu Torina, Lijanku Vojnoviću.

Brazilac sa srpskim korenima (rođen 1. februara 1997.) zaigrao je za omladince Srbije protiv Španije u Staroj Pazovi 2. marta 2016. godine, zatim se predomislio i igrao za selekcije Brazila do 20 i 23 godine. Karijera mu od 2017. godine kod trenera Siniše Mihalovića u dresu "bikova" iz Torina nije išla u željenom smeru najviše zbog povreda, a nije se naigrao na pozajmici kod Mihe na pozajmici u Bolonji.

Zbog serije povreda, operacija, za četiri sezone odigrao je samo 68 mečeva za Torino i Bolonju, a ova sezona mu je i statistički najbolja jer nije imao ozbiljnijih povreda i odigrao je 24 meča za "granatu".

Lijanko Vojnović srpsko poreklo vuče po svom dedi Jovanu Vojnoviću, koji se kao sedmogodišnjak preselio u Brazil tokom Drugog svetskog rata, a po mami korene ima u Italiji, pa poseduje pasoš i ove zemlje.

Igrački Lijanko Evanđelista Silveira Neves Vojnović najviše podseća na Miloša Veljkovića, srpskog reprezentativca i člana Verdera. Visok 188 santimetara, korpulentan, tehnički je obučen i Ljubinka Drulovića nije mnogo iznenadilo što selektor Dragan Stojković razmišlja da ga proveri.

- Pročitao sam Piksijevu izjavu i ako je procenio da Lijanko može da igra za Srbiju i treba da ga proveri. Gledao sam Lijanka kad je odigrao taj meč sa Španijom, čak sam ga iznenadio kada sam mu se obratio na portugalskom, pitao kako je. Tada nije znao naš jezik - priseća se u razgovoru za Direktno.rs Drulović te 2016. godine kada je Vojnović zaigrao za "orlove".

Drulović priznaje da nije pomno pratio štopera Torina.

- Nisam ga gledao sigurno godinu i po dana, ali ako mogu da ga poredim najbliži je profilu igrača Milošu Veljkoviću, štoperu Verdera samo nešto fizički korpuletniji. Školovan je igrač, ima siguran pas, veoma dobar je u skoku, izvesno je taktički napredovao igrajući Seriju A i ja lično verujem Piksiju da je dobro procenio kada razmišlja o njemu. Imao je i Mihajlović mnogo toga da mu ispiča tako da on selektor ima sigurno relativno celu sliku. Ipak, dok ga ne vidi na terenu, odradi trening i odigra neki meč, a imaće na leto duele u Aziji, Piksi neće imati i potpuno jasnu sliku.

Lijanko je u Italiji igrao i u sistemu sa četvoricom defanzivaca u liniji i sa trojicom štopera.

- On može da odigra na svim pozicijama u sistemu sa trojicom štopera, a čini mi se da je najbolji u centralnom delu, poziciju koju pokriva Stefan Mitrović. U svakom slučaju, Lijanko ima reprezentativni pedigre i ako već ne može da igra u Brazilu jer je konkurencija paklena, onda je dobro da igra za Srbiju - smatra Ljubinko.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati