Fudbal

S. I.

09. 05. 2021. 16:13 0

SUPERLIGA Rad odoleo na Čairu, TSC i Metalac opstali

Radnički iz Niša i Rad odigrali su vatreni remi u derbiju 36. kola Superlige Srbije 2:2 (1:1), pa su obe ekipe, za razliku od TSC-a, Metalca i verovatno Spartaka, i dalje u opasnoj zoni. Videli smo promašaje, golove, neke sudijske propuste, ali ne i neke sumnjive stvari.

Burno je počelo u Nišu, Radnički je preko Filipa Kasalice stigao do vođstva u 3. minutu, zatim je propustio dva zicera da bi posle jedne kontre Andrija Kaluđerović sjajno centrirao sa desne strane, a Sarić sjajno skočio i udarcem glavom postigao izjednačujući gol u 8. minutu. Imali su domaćini više od igre u prvom delu, Gavrić jednu kolosalnu priliku iz koje je morao bolje, ali se na odmor otišlo u egalu.

Rad je do preokreta u Nišu stigao je u 50. minutun preko Andrije Kaluđerovića. Golgeter i strelac 77 pogodataka u Superligi Srbije sjajnim trzajem glavom je matirao Kojića. Kahriman je u 66. minutu napravio penal nad Trifunovićem, a Nenad Gavrić je savladao nekadašnjeg kolegu iz Crvene zvezde za 2:2. Do kraja domaćini nisu uspeli da iskoriste terensku inicijativu.

Metalac je iskoristio prvu meč loptu za opstanak i pobedom nad OFK Bačkom 3:0 (2:0) rešio sve dileme. Krajišnik (11) i Cvetković (43) golovima u prvom delu trasirali su trijumf i 51 osvojen bod koji znači i opstanak dva kola pre kraja. U 82. minutu Krajišnik je stavio tačku na "i".

TSC je obezbedio opstanak pobedom nad Javorom 2:1 (2:1). Izabranici Mladena Krstajića uspeli su da povedu 2:0 preko Đura Zeca (1) i Gorana Antonića (30), ali i da prime brzo pogodak. Tanko je u 32. minutu ubacio odbitak, a nekoliko minuta kasnije pogodio je i stativu. Mnogo zicera su promašili domaćini u drugom delu, a onda su strepeli jer je Goran Antonić u 78. minutu dobio drugi žuti karton. Ipak, uspeli su da odole.

Spartak je igrao slabo, Inđija je i sa igračem manje od odolevala, ali je sjajnim golom petom Mileta Savkovića u 80. minutu pobedio 1:0 (0:0) i po svemu sudeći rešio je pitanje opstanka. Subotičani očajno igraju ovog proleća, ali prekinuli su niz od pet uzastopnih poraza i došli do kote opstanka. 

Mačva je digla ručnu odavno, Vojvodina je uz dva gola Nemanje Čovića (6. i 14.) i Dejana Zukića (33) povela brzo 3:0, imala i igrača više (isključen golman Samurović u 18. minutu) a Adamović (45) je sa penala postavio konačan rezultat najefikasnijeg prvog poluvremena 36. kola. U nastavku igre mačke i miša, Veljko Simić (72), pa Momčilo Mrkajić (75) odvekli su Vojvodinu do najubedljivijeg trjumfa ove sezone 5:2 (3:1).

U preostakla dva kola, Voždovac, Proleter, Radnički, Javor, Novi Pazar i Rad boriće se da izbegnu dva mesta koja vode u niži rang.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati