Fudbal

M. Z.

08. 05. 2021. 17:51 0

Dortmund sve rešio: Bajern je novi/stari šampion

U derbiju 32. kola Bundeslige Borusija je u Dortmundu savladala Lajpcig 3:2 i tako promovisala minhenski Bajern u novog/starog šampiona.

Da su se "milioneri" isključivo pitali, sigurno ne bi Bajernu omogućili da postane šampion. Ali, pošto su im bodovi bili preko potrebni, pa i po cenu da jedinog konkurenta Bavaraca onemoguće da se do kraja bori za "salataru", prosto su morali da ginu da pobede. Na kraju je bilo 3:2, Borusija je očuvala realne šanse za plasman u Ligu šampiona, dok Lajpcig i matematički više ne može da ugrozi Bajern.

Borusija je posle 51 minuta vodila 2:0 golovima Rojsa i Džejdona Sanča. Ipak, gosti su se vratili u igru. Prvo je Klosterman u 63. minutu smanjio, a u 77. minutu Dani Olmo donosi poravnanje. Sa tim rezultatom Lajpcig bi i dalje teoretski bio u igri za trofej, ali sve dileme je raspršio drugim golom Džejdon Sančo u 87. minutu.

Ovom pobedom Borusija je izbila na četvrto mesto sa 58 bodova, dva više od Ajntrahta, ali uz utakmicu više. Lajpcig ostaje drugi sa 64 boda, sedam manje od Bajerna, kome je ovo sada deveta uzastopna titula u Bundesligi.

Između Borusije i Lajpciga našao se Volfsburg na trećem mestu, pošto je savladao Union Berlin 3:0 i sada ima 60 bodova.

Bajer iz Leverkuzena i matematički je ostao bez šanse da se nađe u Ligi šampiona, pošto je igrao samo 0:0 sa Verderom. Ipak, ukoliko Bajern pobedi Borusiju iz Menhengladbaha, uspeće "aspirindžije" makar da se dočepaju Lige Evrope. Verder je ovim bodom stekao prednost od jednog boda u odnosu na 15. Hertu i 16. Arminiju, koja se nalazi na mestu koje vodi u baraž za opstanak, i dva boda više od Kelna koji trenutno dirktno ispada u Cvajtu.

Najviše pogodaka viđeno je u duelu Hofenhajma i Šalkea. Uprkos vođstvu gostiju 2:0, Hofenhajm je slavio 4:2 uz jedan pogodak Andreja Kramarića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati